Përditë

Të fundit

thumb image

Të rinjtë dhe sipërmarrja: 4 pyetje për të nisur një biznes

Erjon Uka

Numri i të rinjve që hidhen në botën e biznesit po shtohet gjithnjë e më shumë. Sidomos nëpërmjet të ashtuquajturave “start up”, ka shumë të millennial që idetë e tyre inovatore i implementojnë në realitet. Edhe në Shqipëri në këto vitet e fundit janë shumë biznese të vogla të hapura nga të rinjtë. Disa kanë […]

thumb image

Katër cilësi që duhet t’i ketë çdo i ri që kërkon punë

Pikkom

Të rinjtë nuk janë një grup homogjen. Megjithëse të gjithë duan të kenë lidhje të përhershme me internetin, të kenë një adresë në Snapchat dhe të kenë celularin e fundit, jo të gjithë kanë të njëjtat qëllime dhe aftësi. Ndaj, edhe për të gjetur profesionin e duhur për secilin nuk është fare e thjeshtë. Prandaj, […]

thumb image

Ekonomia në kohët e paqartësisë. Sa i rëndësishëm është edukimi financiar?

Erjon Uka

Viti 2015 shënoi një lajm tronditës për shqiptarët: Sipas raportit të Standard&Poor’s, Shqipëria ishte vendi i parafundit në botë përsa i përket njohurive financiare. Një fakt i tillë tronditi të gjithë opinionin publik, pasi në pretendimet e saj për të qenë një shtet kapitalist që e bazon zhvillimin e tij në mekanizmin e tregut të lirë, […]

thumb image

Disleksia

Pikkom

thumb image

Veganizmi

Pikkom

thumb image

Historia e suksesshme e themeluesit të Nike

Pikkom

Jo shumë larg nga Portland, në Oregon, në 1,4 kilometra katrorë do të gjeni katedralen e sportit dhe kështjellën e kapitalizmit. Aty ndodhet shtëpia e Nike, kompania më e madhe e prodhimit të këpucëve dhe veshjeve sportive me shitje që arritën në 30 miliardë dollarë vetëm vitin e kaluar. Gjithçka nisi 51 vite më parë, […]