Përditë

Të fundit

thumb image

Risitë teknologjike që priten në 2017

Pikkom

Tashmë është një traditë që çdo vit, risitë teknologjike prezantohen në CES – Consumer Technology Association. Kishte shumë risi, por shumë prej tyre, as që i kemi menduar ndonjëherë. Ja ku po ju prezantojmë me disa nga promovimet në CES 2017. Televizorë që zhduken Televizorët kanë gjithmonë një numër të madh shitjesh në CES dhe […]

thumb image

Bëjeni jetën më të lehtë me këto 6 pajisje

Pikkom

Ky do të jetë një vit fantastik për pajisjet elektronike. Inteligjenca artificiale nëpërmjet zërit, karikimi përmes wireless-it dhe mbajtja e shënimeve në mënyrë dixhitale janë vetëm pak nga risitë që do të vijnë. Por më shumë se gjithçka, përfitimi kryesor i këtij viti është se jeta do të na bëhet pak më e lehtë. Nuk […]

thumb image

Fjalëkalimet më të famshme të vitit 2016 vazhdojnë të jenë po aq të dobët sa më parë

Pikkom

Janë zbuluar fjalëkalimet më të famshme të vitit 2016 dhe si gjithmonë lista tregon sa të shkujdesur janë përdoruesit e internetit ndaj sigurisë online. Si vitin e kaluar dhe atë para tij, fjalëkalimi ‘123456’ kryeson listën sipas raportimit të manaxherit Keeper Security, i gjendur në 17% të rasteve nga 10 milion fjalëkalime të shqyrtuara, të […]

thumb image

DIY Dekorim festiv

Pikkom

DIY Dekorim festiv

thumb image

Të rinjtë, një potencial i shpërdorur

Erjon Uka

Millenial-ët përbëjnë një potencial të madh, por të çuar dëm. Ka shumë faktorë që i paralizojnë këta të rinj për të qenë pjesë e dinamikave të tregut të punës. Variojnë nga arsimimi, rimëkëmbja e ngadaltë pas krizës globale, burokracitë shtetërore dhe mungesa e politikave frymëzuese. Dhe nëse mendoni se kjo situatë ndodh vetëm në vendet […]

thumb image

Ka ardhur koha të hidhni PC-në tuaj të vjetër? Ja si të ruani materialet

Pikkom

Shumë kompjutera të vjetër qendrojnë në një cep të harruar të shtëpisë vetëm sepse përtojmë të marrim të gjitha materialet e ruajtura për ta shitur më pas ose për ta ricikluar. Por detyra në fakt është më e thjeshtë nga sa mendonit. Ja si ta përgatisni PC-në ose laptopin tuaj të vjetër për t’u larguar […]

thumb image

iPhone mbush 10 vjeç: Çfarë duhet të presim tjetër?

Pikkom

Ky aparat nuk ka ardhur në fund të udhëtimit të tij. Në vitet pasardhëse do të ketë edhe mjaft funksione të tjera. Ai do të jetë qendra e ekzistencës sonë dixhitale. Ja se si: Ekzaktësisht 10 vite më parë u prezantua iPhone i parë nga Steve Jobs. Ishte akoma një telefon, por me shumë funksione […]

thumb image

5 mënyra të çuditshme për t’u pasuruar

Pikkom

Nëse filloni të punoni mbi një nga alternativat e mëposhtme, me siguri shumë shpejt do të hiqni dorë nga puna juaj aktuale. Të gjithë e dinë tashmë se ekziston një botë e tërë me mundësi për të fituar para nëpërmjet internetit. Por megjithatë, ju vazhdoni të hani Nutella në kolltukun tuaj të rehatshëm ndërkohë që […]