Përditë

Të fundit

thumb image

Turbinat e reja të tajfunëve mund të furnizojnë Japoninë me energji për 50 vite

Pikkom

Tajfunët përgjithësisht shkatërrojnë në masë, por një inxhinier japonez ka zhvilluar një turbinë të re, e cila mund të përthithë energjinë e jashtëzakonshme të këtyre stuhive dhe ta kthejë në energji të dobishme. Nëse ka të drejtë, një tajfun i vetëm mund ta furnizojë Japoninë me energji për 50 vite. Atsushi Shimizu është krijuesi i […]

thumb image

Trendi i ri i jetës. Rikthimi i bujshëm i mesjetës…

Pikkom

Jeta në komunitet nuk është arratisje nga tradita, por rikthim në mënyrën si është perceptuar shtëpia për qindra vite. Për pjesën më të madhe të historisë së njerëzimit, njerëzit ishin gjuetarë. Jetonin në kampe duke qenë të varur nga njëri tjetri për sigurimin e ushqimit, kujdesin për foshnjat dhe gjithçka tjetër. Familjet nuk i ndante […]

thumb image

11 orë të ditës përballë ekraneve? Nuk do ju besoni syve…

Pikkom

Mos thoni që prindërit nuk ju kanë paralajmëruar në lidhje me qendrimin pranë televizorit. Kanë patur shumë të drejtë. “Tendosja e syve si pasojë e pajisjeve elektronike” është një simptomë ekzistuese tashmë, e njohur ndryshe si shqetësim fizik i syve, e cila ndihet pas dy ose më shumë orësh qendrimi përballë ekraneve elektronike. Me zgjatjen […]