Përditë

Të fundit

thumb image

Profesionet e së ardhmes dhe dy aftësitë që ju nevojiten

Pikkom

A mund të bëjë një robot punën tuaj? Shumë prej nesh nuk e parashikuan automatizimin e proçeseve dhe përballja do të jetë e dhimbshme. Përgjigjja është po. Studimi i Forumit Botëror Ekonomik, “E ardhmja e tregut të punës,” parashikon shkurtimin e  pothuajse 5 milion pozicioneve të punës përpara vitit 2020 si pasojë e zëvendësimit me […]

thumb image

Cili shtet do të fitonte medalje ari në olimpiket e programimit

Pikkom

Shumë do të mendonin që Shtetet e Bashkuara do të mbanin vendet e para. Në fund të fundit Shtetet e Bashkuara nxorrën koka të programimit si Bill Gates, Ken Thompson, Dennis Ritchie dhe Donald Knuth. E megjithatë, India njihet si shteti me rritjen më të shpejtë të përqëndrimit të programuesve në botë dhe Rusia si […]

thumb image

10 kompanitë që kryesojnë tregun e këtij mijëvjeçari

Pikkom

Brezi i këtij mijëvjeçari përbën një treg të madh për kompanitë, duke qenë se karakterizohet nga familjarët e rinj, të cilët së shpejti do blejnë shtëpinë e tyre dhe të cilët teknologjia i shoqëron kudo. Por a është me vlerë të shpenzosh në marketing tradicional për këtë treg? Një studim më i fundit në lidhje […]

thumb image

Renditja e pashaportës shqiptare në botë

Pikkom

Gjithçka lexon në mediat e huaja në lidhje me Shqipërinë, sillet rreth rrugës së saj drejt integrimit në Bashkimin Europian. Karakteristikat e mira, me të cilat përfaqësohemi, nuk kanë kaluar pa u vënë re dhe pa u lavdëruar. Dëshira është shumë e madhe pavarësisht ritmit të zbatimit të kritereve të nevojshme. Arsyet, pse ka një zell […]

thumb image

Fotografitë fituese të vitit 2016 nga IPPAwards

Pikkom

Fituesit e Çmimeve të Fotografisë të iPhone u shpallën në vitin e tyre të 9 dhe janë mbresëlenës. Kenan Aktülün, themelues dhe drejtor artistik i iPPAwards, bën me dije për TechInsider, që konteksti i konkursit është një manifestim i shpërndarjes së kamerave të thjeshta kudo. Çdo fotografi në konkurs shkrepet nga iPhone. Ndoshta iPhone nuk […]

thumb image

Agro-turizmi, Mundësi e Artë e Turizmit Shqiptar

Agroweb

Turistët me gjasa mund të mërziten thjesht duke bërë plazh çdo ditë apo edhe duke u endur nëpër kështjella të vjetra si alternativë ndaj bregdetit. Për ta, thjesht mund të jetë një ritual i konsumuar. Ata mund të kërkojnë për gjëra më autentike, të cilat t’u mësojnë mbi të shkuarën dhe t’u tregojnë mundësitë e […]

thumb image

Shqipëria mes 5 vendeve me potencial energjetik në botë

Agroweb

Interesi ndaj Shqipërisë si një vend ku ia vlen të investosh në energji të rinovueshme ka prekur majat. Të mirat e të qenit një vend i bekuar me 2.400 orë diell në vit dhe një mesatare prej 240-300 ditësh me diell, me 152 lumenj dhe përronj të vegjë dhe 8 lumenj të mëdhenj dhe fuqi […]

thumb image

A mund Shqipëria të kthehet në “Turqinë” e rradhës për turistët Rusë?

Agroweb

Në fund të vitit 2015, për shkak të disa zhvillimeve politike, Rusia ndaloi udhëtimet turistike në Turqi dhe Egjipt. Në fillim të këtij viti, operatorët turistikë në Turqi thanë që prisnin të humbisnin plot 4.5 milionë turistë Rusë. Kjo përkthehet në 12 miliardë dollarë humbje në të ardhura. Duke qenë se turisti Rus humbi një […]