Teknologji

Të fundit

thumb image

11 orë të ditës përballë ekraneve? Nuk do ju besoni syve…

Pikkom

Mos thoni që prindërit nuk ju kanë paralajmëruar në lidhje me qendrimin pranë televizorit. Kanë patur shumë të drejtë. “Tendosja e syve si pasojë e pajisjeve elektronike” është një simptomë ekzistuese tashmë, e njohur ndryshe si shqetësim fizik i syve, e cila ndihet pas dy ose më shumë orësh qendrimi përballë ekraneve elektronike. Me zgjatjen […]

thumb image

Cili shtet do të fitonte medalje ari në olimpiket e programimit

Pikkom

Shumë do të mendonin që Shtetet e Bashkuara do të mbanin vendet e para. Në fund të fundit Shtetet e Bashkuara nxorrën koka të programimit si Bill Gates, Ken Thompson, Dennis Ritchie dhe Donald Knuth. E megjithatë, India njihet si shteti me rritjen më të shpejtë të përqëndrimit të programuesve në botë dhe Rusia si […]

thumb image

Fotografitë fituese të vitit 2016 nga IPPAwards

Pikkom

Fituesit e Çmimeve të Fotografisë të iPhone u shpallën në vitin e tyre të 9 dhe janë mbresëlenës. Kenan Aktülün, themelues dhe drejtor artistik i iPPAwards, bën me dije për TechInsider, që konteksti i konkursit është një manifestim i shpërndarjes së kamerave të thjeshta kudo. Çdo fotografi në konkurs shkrepet nga iPhone. Ndoshta iPhone nuk […]

thumb image

Realiteti Virtual

Albi Saraçi

Shumë vite pas lançimit të mekanizmit të parë të realitetit virtual, vjen prodhimi në masë i “syzeve” virtuale. Njerëzit i blenë dhe i porositën këto produkte si kurrë më parë. Fillesa e kësaj tendence shënon në startup-in e quajtur “Oculus Rift”, të financuar nga Facebook dhe të sjellë në treg në 28 Mars 2016, pas vite […]

thumb image

Ja pse do të doni të vendosni një shirit ngjitës në kameran e laptopit tuaj

Pikkom

Nëse keni ndonjë gjë për të fshehur nga interneti, ka ardhur koha të mbuloni kameran e laptopit tuaj. Së fundmi, skandalet rozë dhe skemat e manipulimit të materialeve private, janë bërë gjithnjë e më të pranishme. Madje, është krijuar ndjesia e përgjithshme që nuk ka ndonjë mënyrë specifike për të mbrojtur veten nga këto situata. […]

thumb image

E keni karikuar baterinë e telefonit gabim gjatë gjithë kohës

Pikkom

Po, e dimë. Bateritë e telefonave tanë nuk zgjasin as një ditë të tërë. Por, është pjesërisht faji ynë për këtë pasi i kemi karikuar gabim gjatë gjithë kësaj kohe. Shumë, kanë një besim të gabuar që po t’i karikojnë telefonat shumë herë gjatë ditës dhe për kohë të shkurtra, bateria dëmtohet dhe sipas tyre […]

thumb image

Ambjenti i rrjeteve sociale për të rinjtë… jo më i sigurtë.

Pikkom

Ndër temat më të rëndësishme të ditës është përfshirja e të rinjve dhe adoleshentëve sot në rrjetet sociale. E në fakt ky trend që dikur ishte pothuajse i panjohur dhe popullor për personat me vështirësi për t’u socializuar, mori një rëndësi “kulturore” në vitin 2014. E ardhmja po shkon drejt realitetit virtual, tendenca më e […]

thumb image

Realiteti virtual i mjekësisë

Pikkom

Paisje të sofistikuara teknologjike po marrin vëmendjen nga mjekësia tradicionale. Përgjatë dekadës së fundit, smartphone-t kanë ndryshuar në mënyrë drastike aspektet e përditshmërisë sonë, duke filluar nga marrëdhëniet me bankën e deri te pazari dhe argëtimi. Hapi i radhës? Mjekësia… Me teknologji dixhitale inovative, lidhjet në cloud dhe njohuritë mbi komjuterizimin e pajisjeve, smartphone-t mjekësorë […]