Përreth

Të fundit

thumb image

Tradicional apo dixhital? Cila është e ardhmja e librit

Erjon Uka

Si ndryshon leximi nga libri letër në atë dixhital? A ka pasoja në tru? Sot, mbi 10 vjet pas dixhitalizimit të librave, revistave apo gazetave, shumë po bëjnë pyetje mbi ndikimin që ka leximi dixhital te njeriu dhe shoqëria. Në një farë mënyre jemi pushtuar nga informacioni masiv, jemi më të lexuar por më pak […]

thumb image

11 Sëmundje që mund t’i merrni nga kafshët shtëpiake

Pikkom

Ekziston një farë dyshimi që duhet ta ndjeni kur adoptoni një kafshë. E dini tashmë që çdo gjë e mirë dhe e dashur shoqërohet me ndonjë aspekt negativ. A mund t’ju sëmurin mikrobet e vogla që as nuk arrini t’i shihni? Ju themi: Që ç’ke me të. Siç mund të merrni një virus nga partneri/ja […]

thumb image

Përcaktoni shkaktarin rrënjësor të çdo problemi: 5 Psetë

Pikkom

Pyetja “Pse?” mund të jetë teknika e preferuar e fëmijës suaj trevjeçar, që ju çmend, por mund t’ju japë një mësim të dobishëm Six Sigma. 5 Psetë është një teknikë e përdorur në fazën e analizës së metodologjisë së Six Sigma DMAIC (Përcakto, Mat, Analizo, Përmirëso, Kontrollo). Është një mjet i rëndësishëm i Six Sigma […]

thumb image

Fidget Spinners: Çfarë janë, si funksionojnë dhe pse kaq kontradiktore

Pikkom

Lodra më e nxehtë e këtij sezoni tregtohet si një antidot për çrregullimin hiperaktiv të defiçitit të vëmendjes, ankthin dhe autizmin, por nga ana tjetër është ndaluar nëpër shkolla. “Fidget spinners” janë pajisje të vogla, që përdoruesit mund t’i rrotullojnë mes gishtërinjve. Efekti “moment” i lodrës jep një kënaqësi shqisore, sipas komenteve të përdoruesve, ndërsa […]

thumb image

Për ta filluar ditën siç duhet ju nevojitet një plan

Pikkom

Në vijim gjeni tetë ritualet e mëngjesit, që mund të duken të vështira për t’u zbatuar, por në fund do t’ju ndihmojnë të korrni shpërblime të mëdha, nëse u qendroni me përpikmëri. Zgjohuni jashtëzakonisht herët Na vjen keq, për bufat e natës. Është koha për t’u përshtatur! Në një sondazh me 20 drejtues të realizuar […]

thumb image

Si është kjo puna e përkëdheljes së fëmijëve të huaj…

Eris Kapedani

Në fëmijëri më ka përndjekur mania e puthjeve dhe e kapjeve mezor për të më tërhequr vëmendjen megjithëse atëherë më dukej normale. Madje nuk është e habitshme në Shqipëri që të etiketohesh fëmijë i pasjellshëm nëse bën rezistencë. E ndërsa ky mendim triumfon ndër të mëdhenjtë dhe të vegjëlit shqiptarë, diku thellë më ngacmon kjo […]

thumb image

Nëse keni këtë karakteristikë ka më shumë mundësi të thoni gënjeshtra të bardha

Pikkom

Të gjithëve na ka ndodhur të gjendemi në një situatë të vështirë në lidhje me një mik apo mikeshë që nuk do të donim ta lëndonim. Mund të mos duam ta pranojmë por gënjeshtra të bardha na është dashur të gjithëve të themi në një moment të caktuar dhe nuk bëjmë dot ndryshe pa e […]

thumb image

10 mënyra për të parë ëndrra të bukura

Pikkom

Çdo natë, kalojmë mbi 2 orë duke ëndërruar. Por çfarë janë ëndrrat? Përgjigjja është e shkurtër: askush nuk e di. Disa njerëz mendojnë se ëndrrat janë mënyra e trurit për t’ju përgjigjur sinjaleve të mjedisit gjatë fazës REM të gjumit. Të tjerë mendojnë se ëndrrat janë një mënyrë për të rregulluar humorin ose konsoliduar kujtesën. […]

thumb image

Si ta mbani një miqësi kur jeni në faza të ndryshme të jetës

Pikkom

Një gjë që bëhet e qartë kur kalojmë nga të 20-tat te të 30-tat është sa e lehtë është të përfundojmë në një fazë jete shumë të ndryshme nga miqtë tanë. Ka gjëra të vërteta, të mëdha, që mund të na ndajnë nga njëri-tjetri duke përfshirë vendimin ku do të jetojmë, të kryejmë studimet pasuniversitare, […]

thumb image

10 fakte drithëruese për shkrimtarin Stephen King

Pikkom

Disa muaj më parë, Presidenti Obama vendosi një Medalje Kombëtare të Arteve rreth qafës së romancierit Stephen King. “Një nga shkrimtarët më të njohur dhe më të frytshëm të kohës sonë,” tha Presidenti, “Z. King kombinon tregimin e tij të mrekullueshëm me analizën e tij të mprehtë të natyrës njerëzore.” Ditën tjetër, King mori pjesë […]