BUZZ

Të fundit

thumb image

Lamtumirë Botë: E kemi kaluar me kohë nivelin kufi të dioksidit të karbonit

Pikkom

Rekujem për botën. Sapo zbuluam që kemi kaluar çdo nivel karboni atmosferik, të cilit i jemi druajtur më parë. Tashmë, një herë e përgjithmonë. Sipas një postimi më të fundit të Institutit Scripps të Oqeanografisë, “duket sikur nuk do të mund t’i ulim më nivelet e karbonit nën 400 copëza për çdo million.” Zbulimet e […]

thumb image

Shkencëtarët përcaktojnë jetëgjatësinë e njerëzve

Pikkom

Njerëzit në moshë vazhdojnë të plaken, të paktën tashmë që pritshmëritë mbi jetëgjatësinë janë më të mëdha për shkak të përpjekjeve të rëndësishme të shekullit të 19. Por, jo domosdoshmërisht, kjo do të thotë që jetët e njerëzve do të vazhdojnë të zgjaten. Në një studim të publikuar në revistën e Natyrës, kërkuesit identifikuan një […]

thumb image

17 logo interesante me kuptime të fshehura

Pikkom

Nuk është më sekret, që kompanitë përpiqen të na e punojnë gjatë gjithë kohës, me etiketimet “i ri dhe i përmirësuar,” ose duke i kushtuar rëndësi paketimit. Por, ka mënyra më të zgjuara për të fituar besueshmërinë e klientelës. Për këtë arsye, disa nga kompanitë më të mëdha në botë paguajnë dizenjues, reklamues, dhe psikologë […]

thumb image

19 opsione të Google që do t’ju lehtësojnë jetën

Pikkom

Të gjithë e dimë që si motorr kërkimi, Google mund të sigurojë përgjigjet për gjithçka që pyesim. Por, kompania ka punuar fort vitet e fundit, jo vetëm për të dhënë informacion, por për ta përdorur atë në mënyrën më të dobishme të mundshme. Pra, në vend të kërkimit dhe pritjes për përgjigje nga Google, lëreni […]

thumb image

SpaceX e Elon Musk zbulon anijen kozmike interplanetare për konolizimin e Marsit

Pikkom

Tashmë, e dimë si planifikon Elon Musk të dërgojë 1 milion njerëz në Mars. Themeluesi dhe CEO  i SpaceX zbuloi në 27 Shtator, në një konferencë në Meksikë, Sistemin e Transportit Interplanetar të kompanisë (ITS), i cili do të kombinojë raketën më të fuqishme të ndërtuar ndonjëherë me një anije kozmike të projektuar për të […]

thumb image

12 zakone prej të cilave po humbisni popullaritetin

Pikkom

Ka shumë mënyra për t’i larguar njerëzit nga vetja. Nëse kjo është ajo që doni. Në vijim do të gjeni një listë me sjellje të padëshirueshme. Për cilat ndiheni fajtorë? Burimi: www.thisisinsider.com

thumb image

Çfarë kuptimi kanë ëndrrat ankthioze

Pikkom

Nuk është aspak e lehtë të jetosh me stres dhe ankth. Por, pavarësisht përpjekjeve për t’i bërë ballë këtyre emocioneve, duket sikur e gjejnë gjithnjë mënyrën për të shqetësuar jetët tona dhe për më tepër ëndrrat. Trupi ynë di t’i trajtojë shqetësimet më mirë se ne vetë. Kur ndihemi të shqetësuar gjatë ditës, gjendja reflektohet […]

thumb image

Ja sa kohë u desh të shkruheshin librat tuaj të preferuar

Pikkom

    Burimi: www.huffingtonpost.com

thumb image

Pse nuk do të gjeni akullore me shije rrushi sipas Ben & Jerry

Pikkom

A keni parë ndonjëherë akullore me shije rrushi? Nuk do ju besonim gjithsesi pasi nuk ekziston. Nuk e kishit menduar apo jo? Rrushi është i pranishëm në shumë ushqime të shpejta dhe për këtë arsye mungesa në shijet e akulloreve është e ndjeshme. Ka disa teori të çmendura në lidhje me arsyet pse rrushi ëndërron […]

thumb image

11 ide të çmendura që nuk janë shpikur ende

Pikkom

  Burimi: www.9gag.com