Përreth

Të fundit

thumb image

17 fakte epike në lidhje me serialin Games of Thrones

Pikkom

Të gjithë atyre që u ka munguar seksi, gjaku dhe dragonjtë e Games of Thrones, do t’ju duhet të presin edhe një muaj për rikthimin e serialit. Për t’jua mbushur kohën e pritjes ju sjellim 17 fakte për fenomenin më të jashtëzakonshëm të këtyre viteve të fundit. 1. Ka një skenë që nuk është shfaqur. Piloti i […]

thumb image

Franz Kafka, ky Profet nga Praga

Erjon Uka

41 vite pas vdekjes, 82 vite nga lindja, në Pragë shfaqet një njeri truphollak e fytyrëthatim, me rroba të zeza e këmishë të bardhë. Nuk është turist, as emigrant. Është vetë Franz Kafka që rikthehet në qytetin e tij, pas vdekjes që i shoi para kohe vullkanin letrar. “Profeti nga Praga” titullohet romani i Musa […]

thumb image

Fiqtë e Freskët Shqiptarë Arrijnë në Treg

Agroweb

Fiqtë e kanë prejardhjen e lashtë nga Lindja e Mesme, por shtëpia e tyre natyrale gjendet në vendet e Detit Mesdhe dhe me krenari edhe në Shqipëri. Që nga lashtësia, koncepti i qytetërimeve për këtë frut dhe për pemën e tij, ka qenë ai i pemës së kënaqësisë, kjo prej ëmbëlsisë dhe mirësive të fiqve. […]

thumb image

25 këshilla për t’ju ndihmuar të kapërceni periudhat e vështira

Pikkom

Unë mendoj se, për shumicën prej nesh, ka raste në jetë, kur gjithçka ndihet si e tepërt. Mund të ketë disa ditë, javë, muaj, ndoshta edhe vite, kur për arsye të çfarëdoshme vetëm të kalosh ditën, të punosh ose të vendosësh një këmbë para tjetrës, duket shumë e vështirë. Me të vërtetë, vërtet e vështirë. […]

thumb image

Mund të jeni më efektivë në vetëm 6 sekonda

Pikkom

Është me të vërtetë shteruese të jesh një drejtues i lartë. Uleni në mbledhje për orë të tëra dhe çdo vendim që duhet të merrni është i vështirë, pasi të gjitha vendimet e lehta janë marrë nga vartësit tuaj. Në ditët e sotme dihet se mund të jeni një udhëheqës efektiv nëse mund t’i përballoni […]

thumb image

Nëse njerëzit e përulur janë udhëheqës më të mirë, përse zgjedhim liderë narcizë?

Pikkom

Ky kërkim është i qartë: kur ne zgjedhim njerëz të përulur dhe të thjeshtë si liderët tanë, bota përreth bëhet një vend më i mirë. Liderët e përulur përmirësojnë performancën e kompanive në afatgjatë sepse ata krijojnë një mjedis më bashkëpunues. Kanë një këndvështrim të balancuar për vetveten dhe vlerësojnë aftësitë dhe kontributet e të […]

thumb image

Çfarë të bëni kur nuk ju zë gjumi

Pikkom

Disa netë ju duket sikur nuk mund ta pushoni trurin në mënyrë që më në fund t’ju zërë gjumi. Gjasat janë që të jeni duke analizuar ditën që keni kaluar duke parashikuar se si do të shkojë dita që ju pret përpara. Ndodh edhe që t’ju rikthehen kujtimet e diçkaje shumë të vjetër dhe që […]

thumb image

6 arsyet kryesore pse mëngjesi është vakti më i rëndësishëm

Pikkom

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, por shumë njerëz e neglizhojnë. Në fakt, studimet kanë treguar që më pak se 40% e amerikanëve e konsumojnë rregullisht çdo mëngjes. Pjesa më e madhe e njerëzve kanë plane të ngjeshura, por kjo nuk lë mjaftueshëm kohë për të konsumuar mëngjesin. Megjithatë, duhet të bëni më […]

thumb image

Loja vrastare “Balena Blu”: Roli i medias, kujdesi i prindërve dhe rasti në Shqipëri

Erjon Uka

Zgjim në orën 4:20 të mëngjesit, shikimi i një filmi horror, video hipnotizuese, foto nga katet më të larta të ndërtesave të qytetit dhe balena të vizatuara me thikë në krah. Këto janë vetëm disa nga 50 regullat e lojës “Balena Blu”, që deri më tani ka shkaktuar vdekjen e mbi 200 adoleshentëve në Rusi, […]

thumb image

Njerëzit krijues e shohin botën ndryshe, tregojnë studimet

Pikkom

Njerëzit krijues nuk janë të ndryshëm nga pjesa tjetër e njerëzve vetëm për shkak të punës së mahnitshme dhe të vlefshme që prodhojnë. Nga ana tjetër kreativiteti i jashtëzakonshëm nuk është aspak çështje personaliteti. Dallimet mes krijuesve të talentuar dhe pjesës tjetër të botës mesa duket shkojnë edhe më thellë, sipas hulumtimeve më të fundit. […]