Përreth

Të fundit

thumb image

Dyqanet BIO – Çfarë kërkojnë shqiptarët

Agroweb

Ushqyerja e mirë është një nga pikat bazë të zhvillimit mendor dhe fizik, veçanërisht të fëmijëve. Ne jemi sot ajo çfarë kemi konsumuar gjatë fazës së rritjes ndaj, sa vjen e shtohet kujdesi për asortimentet që konsumojmë çdo ditë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë në artikullin “10 fakte për ushqyerjen” thuhet se fëmijët e shëndetshëm […]

thumb image

8 Arsyet Për t’u Kthyer Vegjetarian

Agroweb

Vegjetarianët janë gjeni. Apo gjenitë janë vegjetarianë? Sidoqoftë, fakt është që shkencëtarët më të mëdhenj në botë, matematicienë dhe shpikës ishin të gjithë vegjetarianë. Babai i fizikës, Isaac Newton dhe Leonardo Da Vinci, ishin të dy vegjetarianë. Një emër tjetër me peshë është dhe Albert Einstein (1879-1955), një nga shkencëtarët më të mëdhenj të shekullit […]

thumb image

7 Produktet që Rrezikojnë Zhdukjen Prej Klimës

Agroweb

Do ta nisje ditën pa një kafe? Do ta festoje natën e ndërrimit të viteve pa një gotë verë? Nëse jo, duhet të fillosh të mendosh se çfarë mund të bësh për të frenuar ndryshimet klimatike. Kur flasim për ndryshimet klimatike, kur dëgjojmë për ndryshimet klimatike apo edhe kur shkruajmë në AgroWeb për ndryshimet klimatike shumëkush […]

thumb image

Gjithçka dinit për dashurinë kur ishit të vegjël janë broçkulla

Pikkom

Debati është romantik, të sakrifikuarit gjithçka është idilike dhe çmenduria është heroike, janë disa nga gënjeshtrat që keni besuar. Kur keni qenë të vegjël mund të keni parë disa filma dhe të keni menduar me vete, “pra, kështu është dashuria. E kuptoj.” Por me kalimin e viteve i kthehesh atyre filmave të vjetër dhe kupton çfarë […]

thumb image

Pse tani, më shumë se kurrë, fëmijët kanë nevojë të mësojnë filozofi

Pikkom

Nga Steve Neumann Ideja, që nxënësit e shkollave duhet të bëhen filozofë, do të përçmohet nga bordet e shkollave, mësuesit, prindërit dhe filozofët vetë. Këtu lindin disa çështje, ndër të cilat njëra është nëse fëmijët janë të aftë të perceptojnë terma filozofikë. E megjithatë asgjë nuk mund të jetë larg të vërtetës. Nuk ka gjë […]

thumb image

Si i thërrasin macet në vende të ndryshme të botës

Pikkom

Nëse keni tentuar të thërrisni një mace në një shtet të huaj për ju, mund të keni vënë re që ato nuk reagojnë gjithnjë. Pse? Për arsye se macet reagojnë ndaj tingujve specifikë. Në angli macet i thërrasin “chh-chh-chh”. Në Izrael, ashtu si dhe në Shqipëri, i thërrasin “ps-ps-ps”. Sa për Indinë, macet preferojnë “meow-meow”. […]

thumb image

Paniku moral në lidhje me përmbajtjet pornografike online

Pikkom

Një nga faktet më surprizuese në lidhje me pornografinë online është ekzistenca e paktë e të dhënave konkrete të mënyrave të  konsumimit. Koleksioni  më i plotë i statistikave u publikua rreth gjashtë vite më parë nga kompania Online MBA, por nuk ka detaje në lidhje me mënyrën se si është mbledhur informacioni. Pretendimet më këmbëngulëse […]

thumb image

Rreziku i të qenurit “të zgjuar”

Pikkom

Shkrimi i Jonah Lehrer për The New Yorker, detajon disa kërkime shqetësuese mbi aftësitë njohëse dhe të mendimit nëpërmjet paragjykimit, duke theksuar që “inteligjenca duket sikur i përkeqëson gjërat.” Kjo ndodh, siç shprehin edhe Richard West me kolegët në studimin e tyre, “njerëzit, që ishin të ndërgjegjshëm në lidhje me paragjykimet e tyre, nuk ishin […]

thumb image

Teoria e bletës mbretëreshë

Pikkom

Ekzistojnë dy ide kulturore dominante për sa i përket ndihmës që i japin femrat kolegeve të tyre për të avancuar në punë, dhe të dyja bien në kundërshtim me njëra tjetrën: Femra e drejtë dhe Bleta mbretëreshë. Femra e drejtë është një ideal, një besim që femrat kanë një obligim  moral të veçantë për të […]

thumb image

Ndoshta Freud kishte të drejtë për mënyrën si është strukturuar mendja

Pikkom

Ndoshta Froid kishte të drejtë për mënyrën si është strukturuar mendja Ja një fakt interesant: Sigmundi i vjetër, ai adhurues i simbolit falik, tymoste 20 cigare në ditë për vite të tëra, gjë që çoi në rreth 34 ndërhyrje kirurgjikale, zhvendosje të nofullës dhe për rrjedhojë edhe vdekjen e tij si pasojë e eutanazisë. Një […]