BUZZ

20 fakte që do t’ju shkatërrojnë ekzistencën

Nga: Pikkom

Data 02-09-2016

1.Nuk mund të murmuritësh me hundën e mbyllur.

girl-holding-her-nose

Jepi pra, provoje vetë!

2. Në Francë, ende ekzistonte dënimi me vdekje në gijotinë, kur u lançua filmi i parë “Star Wars.”

gijotine

Bëhet fjalë për vitin 1977.

3. Kur u zhduk edhe mamuthi i fundit, Piramidat e mëdha mbushën 1000 vjeç.

mamuth

4. Kleopatra jetoi më pranë krijimit të iPhone se Piramidat e mëdha.

cleopatra

 

5. Mos më thoni që i keni përfytyruar piramidat në mes të shkretëtirës…

 Pyramids_of_Giza

Ato janë ndërtuar shumë pranë qytetit të Gizës.

giza

6. E gjithë sipërfaqja e Plutonit mund të shtrihet në Rusi dhe përsëri nuk e mbulon të tërën.

plutoni

7. Meqenëse po flasim për këtë temë, a e dinit që mes vitit 1930 ( kur u mësua për herë të parë për Plutonin) dhe ditëve të sotme, ky planet i vogël nuk është rrotulluar asnjëherë plotësisht rreth diellit?

Planets_and_sun_size_comparison

Megjithatë do ta ketë arritur qëllimin deri në vitin 2178.

8. Dhe në rast se e keni harruar sa të vegjël dhe të pakonsiderueshëm jemi… ja ku e keni tokën në krahasim me diellin.

earth_vs__sun_by_firemoose-d4l5oos

9. Por dielli ynë nuk është gjë në krahasim me VY Canis Major, yllin më të madh të Rrugës së Qumështit.

   

canis major

 10. Në rast se e keni pyetur veten, ja si duket kafka e një fëmije me dhëmbë qumështi.

baby teeth

11. Ka shumë mundësi të mos e keni ditur që kunjat e veshëve nuk duhen futur në vesh.

q tips

Ato shërbejnë për të pastruar kanalin e veshit.

12. Dy Snickers janë thjesht një Snicker e gjysëm 

sub-buzz-4645-1470769716-1

Pa hë bëjini një herë llogaritë.

13. Ja ku e keni vërtetimin që Daniel Radcliffe dhe Elijah Wood janë pothuajse i njejti njeri.

daniel-elijah_640x480_41464855995

Tani që po kujtohem, a i keni parë ndonjeherë të luajnë në të njejtin film? Ja ku e keni vërtetimn e dytë.

14. Ja si rriten ananasët

Ghana_pineapple_field

15. Winnie the Pooh ishte në fakt një ari femër.

02-winnie-the-pooh.w529.h529.2x

Tani nuk ka më asnjë dyshim…

16. Tiranosauri Reks jetoi më pranë periudhës së njeriut se të stegosaurit.

Tyrannosaurus-rex.73505

17. Gjuha gjermane është gjuha më e folur në Dakotën e Veriut pas anglishtes.

map18. Emri Barbie është në të vërtetë një nofkë. Emri nga i cili rrodhi është “Barbara Millicent Roberts.”

 barbie

19. Radha e shkronjave të alfabetit duhet të jetë krejt e kundërta.

 alfabet

20. Ky mund të jetë zbulimi më i madh…

mario1_720

Burimi: www.buzzfeed.com