Përditë

Të fundit

thumb image

5 Lule që Mund T’i Rrisni Lehtë Brenda Shtëpisë Tuaj

Pikkom

Lulet brenda shtëpisë jo vetëm që shtojnë harenë dhe i japin vlerë dekorit, por ndihmojnë edhe organizmin. Pastrimi i ajrit nga bimët është zgjidhja më e mirë që mund të gjeni për oksigjen të pastër që mbush mushkeritë tuaja. Megjithatë për shumicën e njerëzve që jetojnë në apartamente apo në zona ku kushtet atmosferike nuk […]

thumb image

Pikat e Arta të Ujit!

Pikkom

Në 22 Mars, Ditën Ndërkombëtare të Ujit, kur njerëzit e kthejnë vëmendjen tek vendet që vuajnë nga mungesa e burimeve ujore duke kërkuar zgjidhje, duke kursyer çdo pikë ujë për shpëtuar jetë, në Shqipëri ne e kemi harruar çezmën hapur. A e di se 67.2% e sasisë së ujit në Shqipëri shpërdorohet? Në shumë qytete […]

thumb image

Rrugët për Shpëtimin e Portofolit

Pikkom

Në botë ka një prirje, dukshëm në rritje, për të lëvizur drejt praktikave të zhvillimit të qëndrueshëm. AgroWeb ju ofron disa disa praktika të thjeshta, të cilat mund t’i bëni pjesë të jetës tuaj: 1. Mos e ler ujin të rrjedhë kot gjatë larjes së enëve, larjes së dhëmbëve apo gjatë dushit. Duke e lënë […]

thumb image

Bimët që Mbushin Shtëpinë me Humor të Mirë – Zbulojini Përmes Fotove

Pikkom

Bimët janë pjesë e rëndësishme e zbukurimit të shtëpisë apo zyrës sonë. Ato përcjellin freski dhe bukuri natyrale për çdo ambient. Përveç të qenit aksesorë të mirë zbukurues për shtëpinë, bimët përmirësojnë rrjedhën e energjisë pozitive në ambient dhe përcjellin ndjesinë e mirëqenies çdo ditë. Për fat të mirë, ju mund ta zbrapsni energjinë negative […]

thumb image

Unik Për Shëndetin – Fuqia dhe Roli Fantastik i Ujit të Detit Për Organizmin

Pikkom

Hipokrati e përdori për herë të parë fjalën talasoterapi për të përshkruar efektet kuruese të ujit të detit. Që në kohët e lashta ai analizoi përfitimet shëndetësore prej elementëve minerale të ujit të detit. Talasoterapi do të thotë Kura Me Ujin e Detit Ndër përparësitë e shumta për shëndetin, zhytja në ujin e detit përmirëson funksionimin […]

thumb image

Si Të Kurseni Energjinë Elektrike – Disa Këshilla Praktike

Pikkom

Kursimi i energjisë tingëllon e vështirë, ndonëse është me të vërtetë një mision i arritshëm. Këtë e pohojnë ekspertët e AgroWeb.org sipas të cilëve, me disa hapa të thjeshtë, njeriu jo vetëm mund të pakësojë gjurmën e tij individuale të karbonit në atmosferë, por edhe të paguajë më pak në faturën e fund-muajit. Mos e […]

thumb image

Mënyra e Duhur Për Dezinfektimin e Telefonit Celular

Pikkom

Njerëzit, dashje pa dashje, janë të varur ndaj telefonit celular. Atë e mbajmë gjithnjë në duar, ua japim të tjerëve dhe  e lëmë në sipërfaqe nga më të ndoturat. Pastrimi dhe disinfektimi i tij është i domosdoshëm në këtë periudhë pandemie por jo vetëm. Sa herë që ne prekim telefonin celular, me gishtat tanë transferojmë […]

thumb image

Të rinjtë dhe sipërmarrja: 4 pyetje për të nisur një biznes

Erjon Uka

Numri i të rinjve që hidhen në botën e biznesit po shtohet gjithnjë e më shumë. Sidomos nëpërmjet të ashtuquajturave “start up”, ka shumë të millennial që idetë e tyre inovatore i implementojnë në realitet. Edhe në Shqipëri në këto vitet e fundit janë shumë biznese të vogla të hapura nga të rinjtë. Disa kanë […]

thumb image

Katër cilësi që duhet t’i ketë çdo i ri që kërkon punë

Pikkom

Të rinjtë nuk janë një grup homogjen. Megjithëse të gjithë duan të kenë lidhje të përhershme me internetin, të kenë një adresë në Snapchat dhe të kenë celularin e fundit, jo të gjithë kanë të njëjtat qëllime dhe aftësi. Ndaj, edhe për të gjetur profesionin e duhur për secilin nuk është fare e thjeshtë. Prandaj, […]

thumb image

Ekonomia në kohët e paqartësisë. Sa i rëndësishëm është edukimi financiar?

Erjon Uka

Viti 2015 shënoi një lajm tronditës për shqiptarët: Sipas raportit të Standard&Poor’s, Shqipëria ishte vendi i parafundit në botë përsa i përket njohurive financiare. Një fakt i tillë tronditi të gjithë opinionin publik, pasi në pretendimet e saj për të qenë një shtet kapitalist që e bazon zhvillimin e tij në mekanizmin e tregut të lirë, […]