Përditë

Të fundit

thumb image

A mund Shqipëria të kthehet në “Turqinë” e rradhës për turistët Rusë?

Agroweb

Në fund të vitit 2015, për shkak të disa zhvillimeve politike, Rusia ndaloi udhëtimet turistike në Turqi dhe Egjipt. Në fillim të këtij viti, operatorët turistikë në Turqi thanë që prisnin të humbisnin plot 4.5 milionë turistë Rusë. Kjo përkthehet në 12 miliardë dollarë humbje në të ardhura. Duke qenë se turisti Rus humbi një […]

thumb image

Efiçenca e energjisë: A është Shqipëria gati

Agroweb

Dimri dhe vera në Shqipëri mund të përshkruhen fare mirë përmes personazheve të dy përrallave. Dimri: Vajza e shkrepëseve. Shumica e ndërtesa në Shqipëri nuk kanë ngrohje qendrore dhe fatura e kripur e energjisë elektrike, bën që shumë të ndihen si vajza e shkrepëses. Me një batanije leshi të hedhur sipër këmbëve i mbijetohet ditëve […]

thumb image

Shqipëria: një diamant në përpunim

Pikkom

Gjatë këtij viti pata mundësinë të vizitoja Shqipërinë: mendoj se kam zbuluar një diamant Ky artikull është shkruar nga David Gyori, autor i librit Fintech, orator, kërkues, konsulent dhe trajnues. Ai është themelues dhe shef ekzekutiv i “Banking Reports,”si  dhe anëtar i panelit të gjyqtarëve të “Europian FinTech Awards”(Çmimet FinTech për Europën). Në muajt Prill […]

thumb image

Realiteti Virtual

Albi Saraçi

Shumë vite pas lançimit të mekanizmit të parë të realitetit virtual, vjen prodhimi në masë i “syzeve” virtuale. Njerëzit i blenë dhe i porositën këto produkte si kurrë më parë. Fillesa e kësaj tendence shënon në startup-in e quajtur “Oculus Rift”, të financuar nga Facebook dhe të sjellë në treg në 28 Mars 2016, pas vite […]

thumb image

6 industritë e punësimit me nivelet më të larta të pagave në Shqipëri

Pikkom

“Monitor” sjell në një renditje ekskluzive fondet që sipërmarrjet shpenzojnë për punonjësit dhe pagën mesatare bruto për punonjës. Të dhënat janë sipas përpunimit që “Qendra e Kërkimeve Monitor” u ka bërë shpenzimeve të personelit, sipas deklarimeve të bilanceve të bizneseve më të mëdha, publikuar në Qendrën Kombëtare të Biznesit (ish QKR) dhe numrit të punonjësve. […]

thumb image

Ja pse do të doni të vendosni një shirit ngjitës në kameran e laptopit tuaj

Pikkom

Nëse keni ndonjë gjë për të fshehur nga interneti, ka ardhur koha të mbuloni kameran e laptopit tuaj. Së fundmi, skandalet rozë dhe skemat e manipulimit të materialeve private, janë bërë gjithnjë e më të pranishme. Madje, është krijuar ndjesia e përgjithshme që nuk ka ndonjë mënyrë specifike për të mbrojtur veten nga këto situata. […]

thumb image

E keni karikuar baterinë e telefonit gabim gjatë gjithë kohës

Pikkom

Po, e dimë. Bateritë e telefonave tanë nuk zgjasin as një ditë të tërë. Por, është pjesërisht faji ynë për këtë pasi i kemi karikuar gabim gjatë gjithë kësaj kohe. Shumë, kanë një besim të gabuar që po t’i karikojnë telefonat shumë herë gjatë ditës dhe për kohë të shkurtra, bateria dëmtohet dhe sipas tyre […]

thumb image

12 fushatat publicitare më të suksesshme të të gjithë kohërave

Pikkom

Publiciteti ka pushtuar çdo pjesë të jetës sonë së përditshme, nga radio dhe televizioni deri te media e printuar, momentet kinematografike, stolat në park dhe autobuzët urbanë. Ndërkohë që pjesa më e madhe e njerëzve mallkojnë imazhet joshëse që i tërheqin drejt shpenzimit të parave, duke filluar me blerjet më të vogla si çamçakëzat apo […]

thumb image

Ambjenti i rrjeteve sociale për të rinjtë… jo më i sigurtë.

Pikkom

Ndër temat më të rëndësishme të ditës është përfshirja e të rinjve dhe adoleshentëve sot në rrjetet sociale. E në fakt ky trend që dikur ishte pothuajse i panjohur dhe popullor për personat me vështirësi për t’u socializuar, mori një rëndësi “kulturore” në vitin 2014. E ardhmja po shkon drejt realitetit virtual, tendenca më e […]

thumb image

Realiteti virtual i mjekësisë

Pikkom

Paisje të sofistikuara teknologjike po marrin vëmendjen nga mjekësia tradicionale. Përgjatë dekadës së fundit, smartphone-t kanë ndryshuar në mënyrë drastike aspektet e përditshmërisë sonë, duke filluar nga marrëdhëniet me bankën e deri te pazari dhe argëtimi. Hapi i radhës? Mjekësia… Me teknologji dixhitale inovative, lidhjet në cloud dhe njohuritë mbi komjuterizimin e pajisjeve, smartphone-t mjekësorë […]