Teknologji

Të fundit

thumb image

Instagram po e kthen shëndetin mendor në prioritet

Pikkom

Përafërsisht, një në pesë të rritur në Shtetet e Bashkuara përjeton çrregullime të shëndetit mendor çdo vit. E megjithatë, diskutimi mbi çrregullimet e shëndetit mendor përbën tabu, duke e bërë të vështirë të flitet hapur për të. Fatmirësisht, gjithnjë e më shumë platforma mediatike sociale po thyejnë akujt duke e kthyer shëndetin mendor në një […]

thumb image

11 nga produktet e dizenjuara më mirë të vitit 2016

Pikkom

Të dizenjuara për të shkëlqyer, këto produkte nuk janë thjesht të bukura, por gjithashtu i shërbejnë qëllimit për të cilin janë krijuar më së miri. Në vijim gjeni 11 produkte, të cilat karakterizohen nga pamjet dhe funksionalitetet më të dobishme. Hammerhead One E krijuar për t’u montuar në timonin e biçikletës, pajisja Hammerhead One e […]

thumb image

20 telefonat celularë më të mirë në qarkullim për blerjet e këtij fundviti

Pikkom

Së fundmi Google ka renditur telefonat më të mirë në bazë të funksionaliteteve që ofrojnë dhe më në fund mund t’i themi mirupafshim Nexus-it. LG renditet me një hyrje të re dhe One Plus ka bërë një lajmërim të pazakontë në fillim të këtij muaji. Në vijim do të gjeni renditjen e telefonave më të […]

thumb image

Turbinat e reja të tajfunëve mund të furnizojnë Japoninë me energji për 50 vite

Pikkom

Tajfunët përgjithësisht shkatërrojnë në masë, por një inxhinier japonez ka zhvilluar një turbinë të re, e cila mund të përthithë energjinë e jashtëzakonshme të këtyre stuhive dhe ta kthejë në energji të dobishme. Nëse ka të drejtë, një tajfun i vetëm mund ta furnizojë Japoninë me energji për 50 vite. Atsushi Shimizu është krijuesi i […]

thumb image

11 orë të ditës përballë ekraneve? Nuk do ju besoni syve…

Pikkom

Mos thoni që prindërit nuk ju kanë paralajmëruar në lidhje me qendrimin pranë televizorit. Kanë patur shumë të drejtë. “Tendosja e syve si pasojë e pajisjeve elektronike” është një simptomë ekzistuese tashmë, e njohur ndryshe si shqetësim fizik i syve, e cila ndihet pas dy ose më shumë orësh qendrimi përballë ekraneve elektronike. Me zgjatjen […]

thumb image

Cili shtet do të fitonte medalje ari në olimpiket e programimit

Pikkom

Shumë do të mendonin që Shtetet e Bashkuara do të mbanin vendet e para. Në fund të fundit Shtetet e Bashkuara nxorrën koka të programimit si Bill Gates, Ken Thompson, Dennis Ritchie dhe Donald Knuth. E megjithatë, India njihet si shteti me rritjen më të shpejtë të përqëndrimit të programuesve në botë dhe Rusia si […]

thumb image

Fotografitë fituese të vitit 2016 nga IPPAwards

Pikkom

Fituesit e Çmimeve të Fotografisë të iPhone u shpallën në vitin e tyre të 9 dhe janë mbresëlenës. Kenan Aktülün, themelues dhe drejtor artistik i iPPAwards, bën me dije për TechInsider, që konteksti i konkursit është një manifestim i shpërndarjes së kamerave të thjeshta kudo. Çdo fotografi në konkurs shkrepet nga iPhone. Ndoshta iPhone nuk […]

thumb image

Realiteti Virtual

Albi Saraçi

Shumë vite pas lançimit të mekanizmit të parë të realitetit virtual, vjen prodhimi në masë i “syzeve” virtuale. Njerëzit i blenë dhe i porositën këto produkte si kurrë më parë. Fillesa e kësaj tendence shënon në startup-in e quajtur “Oculus Rift”, të financuar nga Facebook dhe të sjellë në treg në 28 Mars 2016, pas vite […]

thumb image

Ja pse do të doni të vendosni një shirit ngjitës në kameran e laptopit tuaj

Pikkom

Nëse keni ndonjë gjë për të fshehur nga interneti, ka ardhur koha të mbuloni kameran e laptopit tuaj. Së fundmi, skandalet rozë dhe skemat e manipulimit të materialeve private, janë bërë gjithnjë e më të pranishme. Madje, është krijuar ndjesia e përgjithshme që nuk ka ndonjë mënyrë specifike për të mbrojtur veten nga këto situata. […]

thumb image

E keni karikuar baterinë e telefonit gabim gjatë gjithë kohës

Pikkom

Po, e dimë. Bateritë e telefonave tanë nuk zgjasin as një ditë të tërë. Por, është pjesërisht faji ynë për këtë pasi i kemi karikuar gabim gjatë gjithë kësaj kohe. Shumë, kanë një besim të gabuar që po t’i karikojnë telefonat shumë herë gjatë ditës dhe për kohë të shkurtra, bateria dëmtohet dhe sipas tyre […]