Përreth

Të fundit

thumb image

4 Arsye Të Vlefshme Përse Duhet Të Përdorni Biçikletën Çdo Ditë

Pikkom

Çiklizmi është një mënyrë e shkëlqyer për të kryer aktivitet fizik dhe për të humbur kilogramët e tepërt. Por jo vetëm kaq. Çiklizmi është një mënyrë shumë e mirë për të luftuar stresin dhe për t’u ndier mirë. Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni më shumë për përfitimet që ofron çiklizmi që në […]

thumb image

Çfarë Kanë Të Përbashkët Njerëzit e Lumtur

Pikkom

Studimet për rolin e lumturisë në mirëqenien e njeriut kanë marrë një hov të madh vitet e fundit. Ekspertët janë veçanërisht të interesuar për sjelljet, qasjet dhe zgjedhjet që nxisin lumturinë tek njerëzit. Deri më tani, ata kanë zbuluar se njeriu mund të ketë nën kontroll të paktën 40% të lumturisë së tij. Pjesa tjetër […]

thumb image

Si e Ndikojnë Trurin Lajmet Politike – Këshillat e Ekspertëve

Pikkom

Lajmet e ditës në vendin tonë janë të mbushura me politikë. Çdo edicion lajmesh nis me një ose shumë politikanë që herë flasin qartë, e herë mes rreshtave për probleme që i takojnë ose jo qyetarit të thjeshtë. Një studim i publikuar në revistën Plus One, ka analizuar pasojat fizike dhe emocionale të angazhimit qytetar […]

thumb image

Tradicional apo dixhital? Cila është e ardhmja e librit

Erjon Uka

Si ndryshon leximi nga libri letër në atë dixhital? A ka pasoja në tru? Sot, mbi 10 vjet pas dixhitalizimit të librave, revistave apo gazetave, shumë po bëjnë pyetje mbi ndikimin që ka leximi dixhital te njeriu dhe shoqëria. Në një farë mënyre jemi pushtuar nga informacioni masiv, jemi më të lexuar por më pak […]

thumb image

11 Sëmundje që mund t’i merrni nga kafshët shtëpiake

Pikkom

Ekziston një farë dyshimi që duhet ta ndjeni kur adoptoni një kafshë. E dini tashmë që çdo gjë e mirë dhe e dashur shoqërohet me ndonjë aspekt negativ. A mund t’ju sëmurin mikrobet e vogla që as nuk arrini t’i shihni? Ju themi: Që ç’ke me të. Siç mund të merrni një virus nga partneri/ja […]

thumb image

Përcaktoni shkaktarin rrënjësor të çdo problemi: 5 Psetë

Pikkom

Pyetja “Pse?” mund të jetë teknika e preferuar e fëmijës suaj trevjeçar, që ju çmend, por mund t’ju japë një mësim të dobishëm Six Sigma. 5 Psetë është një teknikë e përdorur në fazën e analizës së metodologjisë së Six Sigma DMAIC (Përcakto, Mat, Analizo, Përmirëso, Kontrollo). Është një mjet i rëndësishëm i Six Sigma […]

thumb image

Fidget Spinners: Çfarë janë, si funksionojnë dhe pse kaq kontradiktore

Pikkom

Lodra më e nxehtë e këtij sezoni tregtohet si një antidot për çrregullimin hiperaktiv të defiçitit të vëmendjes, ankthin dhe autizmin, por nga ana tjetër është ndaluar nëpër shkolla. “Fidget spinners” janë pajisje të vogla, që përdoruesit mund t’i rrotullojnë mes gishtërinjve. Efekti “moment” i lodrës jep një kënaqësi shqisore, sipas komenteve të përdoruesve, ndërsa […]

thumb image

Për ta filluar ditën siç duhet ju nevojitet një plan

Pikkom

Në vijim gjeni tetë ritualet e mëngjesit, që mund të duken të vështira për t’u zbatuar, por në fund do t’ju ndihmojnë të korrni shpërblime të mëdha, nëse u qendroni me përpikmëri. Zgjohuni jashtëzakonisht herët Na vjen keq, për bufat e natës. Është koha për t’u përshtatur! Në një sondazh me 20 drejtues të realizuar […]

thumb image

Si është kjo puna e përkëdheljes së fëmijëve të huaj…

Eris Kapedani

Në fëmijëri më ka përndjekur mania e puthjeve dhe e kapjeve mezor për të më tërhequr vëmendjen megjithëse atëherë më dukej normale. Madje nuk është e habitshme në Shqipëri që të etiketohesh fëmijë i pasjellshëm nëse bën rezistencë. E ndërsa ky mendim triumfon ndër të mëdhenjtë dhe të vegjëlit shqiptarë, diku thellë më ngacmon kjo […]

thumb image

Nëse keni këtë karakteristikë ka më shumë mundësi të thoni gënjeshtra të bardha

Pikkom

Të gjithëve na ka ndodhur të gjendemi në një situatë të vështirë në lidhje me një mik apo mikeshë që nuk do të donim ta lëndonim. Mund të mos duam ta pranojmë por gënjeshtra të bardha na është dashur të gjithëve të themi në një moment të caktuar dhe nuk bëjmë dot ndryshe pa e […]