Blogje

Të fundit

thumb image

Artisti kthen mbetjet në art për të dhënë një mesazh të rëndësishëm

Pikkom

Për të dhënë mesazhin e tij në lidhje me mbetjet e pafundme që qarkullojnë nëpër botë, artisti portugez Artur Bordalo, krijon skulptura të jashtëzakonshme kafshësh. Në ndryshim nga shumë artistë të tjerë, Bordalo nuk i blen materialet e tij, por riciklon mbetjet në natyrë. Ai e portretizon natyrën me materialet që po e dëmtojnë atë. […]

thumb image

5 veçori, të brezit të vitit 2000, që gjeneratat më të vjetra nuk i kuptojnë dot

Pikkom

Brezi i të rriturve të mijëvjeçarit më të fundit, është më i diskutuari. Kjo gjeneratë ka shkaktuar ndryshimet më të mëdha. Ata po përcaktojnë mënyrën si bëhet gjithçka. Në të njejtën kohë edhe akuzohen për shpërdorimet demografike dhe po japin kontributin e tyre në riformimin e saj. Sidoqoftë, ata janë të parët që shkojnë në gijotinë […]

thumb image

7 zakone të përditshmërisë për të qenë më produktivë

Pikkom

Të qenurit produktivë. A nuk është ajo që duam të gjithë? Në çdo zyrë ka njerëz që duket sikur mund të bëjnë pothuajse gjithçka më shpejt se kushdo. Ata largohen nga puna në kohë, nuk harrojnë të kryejnë çdo porosi rrugës për në shtëpi, punojnë mbi projekte personale dhe çuditërisht ia dalin të shkojnë në […]

thumb image

Pse njerëzit “e ligj” ia dalin gjithmonë mbanë

Pikkom

Një studim i ri ka evidentuar nëse rezistenca mendore shpjegon arsyen pse individët skematikë shquhen në jetët e tyre profesionale. Të tillë njerëz duket sikur shfaqin “Treshen e errët,” një përbërje personalitetesh të karakterizuara nga tipare te narcisizmit, psikopatisë dhe makiavelizmit. Edhe pse zakonisht marrin një konotacion negativ, kërkime të mëparshme tregojnë që këto tipare […]

thumb image

Ja pse çiftet më pak aktivë në rrjete sociale janë më të lumtur

Pikkom

Nëse dëshironi të dini sesi shpreson dikush që ta përfytyrojë bota, thjesht studioni profilet në rrjetet sociale. Kjo perspektivë ka edhe më shumë kuptim kur bëhet fjalë për lidhjet. Ndërkohë që është normale dhe madje e shëndetshme ta shfaqësh publikisht lidhjen, nga ana tjetër ka një lidhje mes frekuncës së postimeve mbi lidhjen dhe lumturisë […]

thumb image

19 libra që duhet t’i lexoni përpara se t’i shihni të përshtatur në filma

Pikkom

Sërish vjeshtë. Kjo do të thotë që do të ketë shumë filma të rinj dhe nuk do të na duhet të përsërisim pafundësisht “Suicide Squad.” Siç edhe mund të përfytyroni, një pjesë e mirë e filmave të realizuar bazohen në libra të njohur, të cilët kanë fituar një sërë çmimesh. Ndonëse e anashkalojmë leximin e […]

thumb image

6 aftësi shumë të vlefshme që kërkojnë kohë për t’u përvetësuar

Pikkom

Koha është mikja apo armikja juaj? Vraponi në drejtim të kundërt me të apo e përdorni për të ndërtuar një jetë të balancuar? Ndër çështjet e trajtuara nga TEDWomen2016, mes të cilave “koha” është epiqendra e diskutimeve të këtij viti, janë edhe aftësitë të cilat kërkojnë kohë për t’u përvetësuar por që kanë një vlerë […]

thumb image

Efekti pasqyrë: Një perspektivë mbresëlënëse mbi tokën nga hapësira

Pikkom

Efekti pasyrë është eksperienca transformuese që përjetojnë astronautët kur shohin tokën nga hapësira. Këto pamje janë marrë nga një libër i ri, Pasyra: Një perspektivë e re, nga Benjamin Grant dhe shfaqin bukurinë, brishtësinë dhe burimet natyrore të planetit tonë. Çdo Mars, në Lisse të Hollandës fillojnë të lulëzojnë fushat me tulipanë dhe pikun e […]

thumb image

Cilët janë shtetet me femrat më punëtore

Pikkom

Një studim gjithëpërfshirës, i shtrirë në një hark kohor prej 50 vitesh dhe 19 shtetesh, ka zbuluar vendet, ku mendohet që femrat bëjnë më shumë apo më pak punë shtëpie. Por, zbulimi më interesant i këtij studimi është fakti që femrat e moshës 19 vjeçare bëjnë më shumë punë shtëpie se moshatarët e tyre meshkuj. […]

thumb image

Çfarë thotë shkenca për pasojat e dhunës te fëmijët

Pikkom

Nëse ju kanë ndëshkuar fizikisht në fëmijëri, ka shumë mundësi të keni pësuar dëmtim të personalitetit siç sugjeron dhe një studim më i fundit. Sa më shumë të dhunohen fëmijët, aq më të prirur janë “për të shpërfillur çdo reagim të prindërve dhe për të zhvilluar sjellje armiqësore, agresion dhe probleme të shëndetit mendor,” pohojnë studiuesit e […]