Blogje

Të fundit

thumb image

Rakia ime është Shqiptare

Agroweb

E rritur në Rusi, në vendin e mirënjohur për dashurinë ndaj një pijeje alkolike tipike, një nga subjektet më intriguese të hulumtimit tim ishte thuajse e pashmangshme të ishte Rakia. Sa herë që unë përmend pijen shqiptare Raki, miqtë e mi turq, boshnjakë, serbë, rumunë, malazezë, maqedonas madje edhe grekë tundin mohueshëm kokën në mënyrë […]

thumb image

Shqipëria që dua

Agroweb

Unë jam Liana Suleymanova dhe vij nga Republika e Bashkortostanit, në Rusinë Qendrore, pikërisht në perëndim të Maleve Urale. Për të parën herë erdha në Shqipëri në vitin 2010 dhe mënjëherë e dashurova këtë vend magjepës dhe mikpritës Ballkanik, natyrën e tij të virgjër dhe ushqimin marramendës, por ajo që më tërhoqi edhe me shumë […]

thumb image

Tradita shqiptare, këmbëkryq në New York

Agroweb

Nëse shija është ajo që i drejton planet tuaja turistike, apo keni një tërheqje ndaj ushqimit tradicional, akoma më mirë nëse ai është shqiptar, atëherë je në vendin e duhur. Ose më saktë duke lexuar shkrimin e duhur. Një artikull i publikuar së fundmi në gazetën amerikane New York Times sjell pikërisht këtë shije tradite […]

thumb image

Çfarë Qëndron Pas Logos Bio dhe Organike

Agroweb

Bujqësia organike shpesh konsiderohet si mënyra më e mirë për të ushqyer konsumatorët pa shkatërruar mjedisin. Thënë thjesht, kjo bujqësi qëndron në harmoni me natyrën, i sjell konsumatorit ushqim të freskët, të shijshëm dhe të shëndetshëm. Parimi bazë është që natyra duhet të bëjë atë që e bën më së miri. Bujqësia organike funksionon në […]

thumb image

Dyqanet BIO – Çfarë kërkojnë shqiptarët

Agroweb

Ushqyerja e mirë është një nga pikat bazë të zhvillimit mendor dhe fizik, veçanërisht të fëmijëve. Ne jemi sot ajo çfarë kemi konsumuar gjatë fazës së rritjes ndaj, sa vjen e shtohet kujdesi për asortimentet që konsumojmë çdo ditë. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë në artikullin “10 fakte për ushqyerjen” thuhet se fëmijët e shëndetshëm […]

thumb image

8 Arsyet Për t’u Kthyer Vegjetarian

Agroweb

Vegjetarianët janë gjeni. Apo gjenitë janë vegjetarianë? Sidoqoftë, fakt është që shkencëtarët më të mëdhenj në botë, matematicienë dhe shpikës ishin të gjithë vegjetarianë. Babai i fizikës, Isaac Newton dhe Leonardo Da Vinci, ishin të dy vegjetarianë. Një emër tjetër me peshë është dhe Albert Einstein (1879-1955), një nga shkencëtarët më të mëdhenj të shekullit […]

thumb image

Gjithçka dinit për dashurinë kur ishit të vegjël janë broçkulla

Pikkom

Debati është romantik, të sakrifikuarit gjithçka është idilike dhe çmenduria është heroike, janë disa nga gënjeshtrat që keni besuar. Kur keni qenë të vegjël mund të keni parë disa filma dhe të keni menduar me vete, “pra, kështu është dashuria. E kuptoj.” Por me kalimin e viteve i kthehesh atyre filmave të vjetër dhe kupton çfarë […]

thumb image

Pse tani, më shumë se kurrë, fëmijët kanë nevojë të mësojnë filozofi

Pikkom

Nga Steve Neumann Ideja, që nxënësit e shkollave duhet të bëhen filozofë, do të përçmohet nga bordet e shkollave, mësuesit, prindërit dhe filozofët vetë. Këtu lindin disa çështje, ndër të cilat njëra është nëse fëmijët janë të aftë të perceptojnë terma filozofikë. E megjithatë asgjë nuk mund të jetë larg të vërtetës. Nuk ka gjë […]

thumb image

Rreziku i të qenurit “të zgjuar”

Pikkom

Shkrimi i Jonah Lehrer për The New Yorker, detajon disa kërkime shqetësuese mbi aftësitë njohëse dhe të mendimit nëpërmjet paragjykimit, duke theksuar që “inteligjenca duket sikur i përkeqëson gjërat.” Kjo ndodh, siç shprehin edhe Richard West me kolegët në studimin e tyre, “njerëzit, që ishin të ndërgjegjshëm në lidhje me paragjykimet e tyre, nuk ishin […]

thumb image

Ndoshta Freud kishte të drejtë për mënyrën si është strukturuar mendja

Pikkom

Ndoshta Froid kishte të drejtë për mënyrën si është strukturuar mendja Ja një fakt interesant: Sigmundi i vjetër, ai adhurues i simbolit falik, tymoste 20 cigare në ditë për vite të tëra, gjë që çoi në rreth 34 ndërhyrje kirurgjikale, zhvendosje të nofullës dhe për rrjedhojë edhe vdekjen e tij si pasojë e eutanazisë. Një […]