Blogje

Të fundit

thumb image

Nëse njerëzit e përulur janë udhëheqës më të mirë, përse zgjedhim liderë narcizë?

Pikkom

Ky kërkim është i qartë: kur ne zgjedhim njerëz të përulur dhe të thjeshtë si liderët tanë, bota përreth bëhet një vend më i mirë. Liderët e përulur përmirësojnë performancën e kompanive në afatgjatë sepse ata krijojnë një mjedis më bashkëpunues. Kanë një këndvështrim të balancuar për vetveten dhe vlerësojnë aftësitë dhe kontributet e të […]

thumb image

Çfarë të bëni kur nuk ju zë gjumi

Pikkom

Disa netë ju duket sikur nuk mund ta pushoni trurin në mënyrë që më në fund t’ju zërë gjumi. Gjasat janë që të jeni duke analizuar ditën që keni kaluar duke parashikuar se si do të shkojë dita që ju pret përpara. Ndodh edhe që t’ju rikthehen kujtimet e diçkaje shumë të vjetër dhe që […]

thumb image

6 arsyet kryesore pse mëngjesi është vakti më i rëndësishëm

Pikkom

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, por shumë njerëz e neglizhojnë. Në fakt, studimet kanë treguar që më pak se 40% e amerikanëve e konsumojnë rregullisht çdo mëngjes. Pjesa më e madhe e njerëzve kanë plane të ngjeshura, por kjo nuk lë mjaftueshëm kohë për të konsumuar mëngjesin. Megjithatë, duhet të bëni më […]

thumb image

Nuk keni pse të jeni njerëz të mëngjesit

Pikkom

Ne jemi njerëz të ndryshëm në orë të ndryshme të ditës, por një zog i mëngjesit nuk mund të jetë një buf i natës. Ideja e një zogu virtuoz të mëngjesit daton që në kohët e Aristotelit, i cili shkruajti dikur se “Të ngriturit përpara dritës së diellit është për t’u lëvduar, është një zakon […]

thumb image

Jo më scrub: Këto janë përfitimet e furçës së thatë

Pikkom

Fërkimi i trupit me furçë nuk është diçka që bën pjesë në rutinën tonë të përditshme. Kemi vetëm 10 minuta kohë për t’u futur në dush e më pas për të pirë një kafe para se të kapim autobusin. Kështu që rituali ynë i mëngjesit nuk na lejon më shumë se larja me shampo e […]

thumb image

Për të mirën e fëmijëve tuaj, ulini telefonat

Pikkom

Çdo moshë e prindërimit dhe prindërimi në çdo moshë, shoqërohen me disa metrika shkurajuese, një sistem të ri vlerësimi mbi të cilin prindërit mund të gjykohen dhe gjejnë të meta. Vërejmë ritualet e darkës familjare, kujdesin ditor dhe dadot, gatishmërinë e prindërve për të ndjekur programet, ose për të injoruar rregullat dhe për të ndjekur […]

thumb image

Kërkoni të jeni të suksesshëm? Shkenca thotë që këto 3 gjëra kanë më shumë rëndësi

Pikkom

Henry Ford një herë tha: “Nëse mendoni që mundeni, apo nuk mundeni, zakonisht keni të drejtë.” Ishte thjesht një nga thëniet e Fordit dhe ai ka thënë shumë. Por, pas më shumë se 70 viteve nga vdekja e tij, një projekt kërkimesh i financuar nga Fondacioni i Shkencave Kombëtare tregon një sërë provash që e mbështesin […]

thumb image

21 punë të së Dielës, që t’jua bëjnë të Hënën më të lehtë

Pikkom

1. Hidhni gjithçka që është e skaduar ose që nuk ua mbush syrin. Pastroni frigoriferin tuaj nga të gjitha ushqimet që kanë skaduar, por edhe nga ato ushqime që ju e dini se nuk do t’i hani. Nëse bëni një pastrim çdo javë, do të jetë gjithmonë e shpejtë dhe e thjeshtë. 2. Pastroni çantën […]

thumb image

“Princi i vogël misterioz”: 5 fakte në lidhje me autorin Antoine de Saint-Exupéry

Pikkom

Le të hedhim një vështrim mbi jetën plot aventura dhe vdekjen e mistershme të autorit të librit “Princi i vogël,” Antoine de Saint-Exupéry. Kush është princi më i dashur për publikun? Asnjë nga ata që po mendoni ju! Është pikërisht princi i vogël ose siç njihet nga gjuha franceze, Le Petit Prince, heroi i vogël […]

thumb image

Delikatesa, jemi gjithmonë pesë minuta me vonesë në bisedat tona dashurore

Erjon Uka

Një grua e bukur. Një burrë i suksesshëm. Një martesë e lumtur, gati në perfeksion. Dhe një ëndërr e ndërprerë në mes nga një aksident rrugor. Kjo është historia e Natalisë dhe rigjetjes së dashurisë pas fundit tragjik të martesës së saj. Dhe është me të vërtetë delikate historia që tregon David Foenkinos: historia e […]