Blogje

Të fundit

thumb image

KAFKAESQUE ose diçka e tillë

Pikkom

Ah ju qenie të shkreta, të vdekshme,  menduat me të vërtetë që e dinit çfarë do të thotë “Kafkeske”? Sa gabim e keni patur… Një video e fundit e animuar e TED-Ed, nga Noah Tavlin e sqaron shumë bukur konceptin duke argumentuar keqpërdorimin e kuptimit të tij të vërtetë. “Përtej përdorimit të rëndomtë të shprehjes,” […]

thumb image

Si të jemi Frida Kahlo-t e ardhshme, e thënë nga vetë ajo

Pikkom

Duhet ta pranojmë: Të gjitha dëshirojmë të jemi sadopak si Frida Kahlo. Ajo ishte feministe përpara se të njihej si koncept, ndërthuri artin e saj me elementë kombëtarë Meksikanë me autenticitet të plotë dhe pati një romancë pasionante me Diego Rivera. Autoportretet e saj janë të pakrahasueshme ashtu siç ishin dhe thëniet e saj që […]

thumb image

10 filmat më të mirë të vitit 2015

Pikkom

THE REVENANT Gjinia: Dramë,  Aksion, Aventurë Regjia: Alejandro González Iñárritu Skenari: Alejandro González Iñárritu, Mark L. Smith Di Caprio ofron atë që shumë mirë mund të quhet si roli me sfidues në aspektin fizik, pothuajse aspak aktiv në apsektin komunikues.Frymëzuar nga një histori e vërtetë, THE REVENANT është një eksperiencë kinematografike shumë intensive dhe e gjallë duke […]

thumb image

21 klasikë të filmave sipas Cinema Palettes

Pikkom

Një llogari në Twitter, Cinema Palettes, trajton skena nga filma të ndryshëm klasikë dhe i përkthen ato në paleta prej dhjetë ngjyrash. Edhe pse të bazuara në sekuenca të caktuara, çdo spektër hijesh duket sikur përfaqëson gjendjen e përgjithshme të filmit: zymtësinë, blunë shpirtërore të Harry Potter në The Deathly Hallows(pjesa e dytë), ngjyrat ëndërruese […]