Blogje

Të fundit

thumb image

Ana e errët e meditimit

Pikkom

Të gjithë kemi dëgjuar për përfitimet e meditimit. Ata që janë mjaftueshëm të disiplinuar për ta praktikuar në mënyrë të rregull, rrisin kontrollin e valëve të trurit, të njohura si ritmet alfa, të cilat rrisin përqendrimin dhe mund të ndikojnë në zvogëlimin e dhimbjeve. Gjithashtu, përveç se qetëson mendjen dhe trupin, meditimi mund të reduktojë […]

thumb image

9 zakone të cilët mund të jenë shenja të ankthit

Pikkom

Nëse prireni të shqetësoheni, ka shumë mundësi ta keni konsideruar tashmë nëse vuani apo jo nga ankthi. Por predispozita për të menduar që bota do të rrënohet nëse grisni padashje këmishën që keni veshur në punë, nuk është detyrimisht e vetmja mënyrë për të kuptuar nëse keni ndonjë çrregullim të përgjithshëm me ankthin. Në fakt, […]

thumb image

Tre “hijet” e Pazarit të Ri

Erjon Uka

Pazari i Ri në Tiranë ka një histori sa të vjetër, aq edhe të re. I ndodhur në qendër të kryeqytetit, kjo zonë ka shërbyer gjithmonë si një hapësirë tregtare, kryesisht për produkte të freskëta ushqimore. Por, Pazari i Ri ka qenë bashkëudhëtues dhe pasqyrë e realitetit shqiptar, duke kaluar nëpër tre momente kyçe. Themelimi […]

thumb image

Si më bëri Shqipëria të jem ambientaliste

Liana Suleymanova

Përpara se të zhvendosesha në Shqipëri, nuk e kisha kuptuar kurrë sa shumë gjëra i kisha marrë për të mirëqena. Andej nga vij, ose andej ku kam jetuar, ngrohja e apartamenteve bëhet me sistem qendror, furnizimi me ujë të ngrohtë e të ftohtë është i pandërprerë 24/7 dhe mungesat në elektricitet janë tepër të rralla. […]

thumb image

5 Mënyra për të përmirësuar vetëbesimin

Pikkom

Vetëbesimi është një tipar i çmueshëm por paksa i ndërlikuar. Kur vetëbesimi është i lartë, ndihemi më të fortë për t’u rimëkëmbur pas gjithçkaje që kalojmë. Jemi më të qendrueshëm kundër ankthit dhe refuzimit. Nivelet e hormonit të kotizolit ulen në rrjedhën e gjakut.   Aspektet pozitive janë të dukshme, por të përmirësuarit të vetëbesimit mund […]

thumb image

“Lista personale”: Jo më shumë gjëra njëherësh!

Pikkom

Të bërit të shumë gjërave njëherësh është ndoshta aftësia më e mbivlerësuar e jetës moderne. Kështu përthithet e gjithë glukoza e oksigjenuar e trurit gjë që manifestohet në rënien e përqendrimit, në vështirësinë për të kryer detyra të caktuara në kohë të caktuara dhe është në fakt një iluzion i kotë. Vetëm 3% e popullsisë […]

thumb image

5 këshilla për të rritur fëmijë që flasin më shumë se një gjuhë

Eris Kapedani

1. Pranojeni faktin që do të flasin më shumë se një gjuhë. Pjesa më e madhe e familjeve që kanë mundësinë të rrisin fëmijë që flasin më shumë se një gjuhë, duhet të vendosin nëse kjo është diçka për të cilën do të donin të investonin. Por ndonjëherë lind pyetja: “Po nëse partneri/ja ime nuk […]

thumb image

10 fakte që nuk i dinit në lidhje me William Shakespeare

Pikkom

William do kishte qenë 453 vjeç tani. Ndërkohë mësoni mbi disa fakte për të cilat gjasat janë të mos i keni ditur më parë. 1. Shakespeare ka kontribuar me rreth 3,000 fjalë të reja për Fjalorin Anglez sipas Oxford English Dictionary. Vlerësimet në lidhje me rangun e fjalëve të fjalorit të tij variojnë nga 17,000-29,000 fjalë, […]

thumb image

Mund ta tonifikoni barkun pa e urryer jetën dhe ja si…

Pikkom

Sipas Google, mijëra njerëz kërkojnë si të tonifikojnë barkun e tyre çdo muaj, veçanërisht nga Janari në Gusht. Problemi është që nëse nuk jeni pak të bekuar gjenetikisht me linja të holla mund të jetë pak e vështirë të arrini pamjen e ëndërruar. “Të paturit bark të tonifikuar përgjatë gjithë vitit nëse nuk jeni të […]

thumb image

Njerëzimi, si i ka modifikuar produktet prej vitit 1600

Agroweb

Kryeveprat e piktorëve të mëdhej përbëjnë shpesh bazë të mirë referimi për ngjarje të mëdha historike, për kulturën e popujve apo portrete të personaliteteve të rëndësishëm. Mbase nuk e keni menduar, por nëse gërmoni ndër piktura të shekujve të mëparshëm mund të kuptoni, ndër të tjera edhe një fakt tepër interesant, se sa kanë ndryshuar […]