Blogje

Të fundit

thumb image

Plani 5 ditor për të përforcuar lidhjet me fëmijët tuaj

Pikkom

Nga Sara për www.happinessishereblog.com Duke qenë një person që i pëlqen shumë planet dhe eksperimentet, më erdhi një ide shumë e thjeshtë. Të krijoj një plan për të përforcuar lidhjet dhe për të realizuar atë që donin të ishim që në fillim. Vendosa mbi pesë gjëra që e dija se mund të përforcojnë lidhjet mes nesh. […]

thumb image

10 fakte për kompaninë që po bën histori, adidas

Pikkom

Në 18 Gusht adidas bën 68 vjeç dhe kompania atletike gjermane vazhdon të prodhojë atlete, veshje mode dhe pajisje sportive. Pas më shumë se gjashtë dekadash në treg, adidas ka bërë një goxha histori. Dhe me bashkëpunimet më të fundit me Pharrell, Kanye, dhe Nigo, vazhdon të tërheqë interesin e njerëzve në blerjen e produkteve. […]

thumb image

Pengesa më e madhe e krijimtarisë është të qenurit “shumë të zënë”

Pikkom

Duke filluar me Vincent Van Gogh dhe duke vazhduar me Kanye West, figura e artistëve të torturuar është tashmë shumë popullore. Por kërkimet sugjerojnë që çelësi i krijimtarisë ka shumë pak të bëjë me ankthin. Prodhimi i ideve më të mira është i mundur në momente të qetësisë. Historia tregon që shkrimtarë të famshëm kanë […]

thumb image

Ju duhen vetëm 66 ditë për të hequr dorë nga një zakon i vjetër

Pikkom

Shkencëtarët thonë se ju nevojiten 66 ditë për të ndryshuar jetën, nëse jeni mjaftueshëm i fortë Nuk ka dyshim se në të vërtetë ne jemi krijesa të zakonit. Mendjet dhe trupat tanë janë të varur nga stimuluesit, veprimet dhe modelet që vijnë për të përcaktuar se kush jemi. Zakonet tona janë batanijet tona të sigurisë, […]

thumb image

Prindërit duhet të bëjnë këto 17 gjëra për të rritur fëmijë me vetëbesim

Pikkom

Vetëbesimi është një ndër dhuratat më të mira që një prind mund t’u bëjë fëmijëve. Carl Pickhardt, psikolog dhe autor i 15 parenting books, thotë që një fëmijë pa vetëbesim priret të shmangë çdo eksperiencë të re apo sfiduese sepse ka frikë nga dështimi. Ky mendim i pengon në jetë dhe nga të paturit të një […]

thumb image

10 fakte për të preferuarin e fëmijërisë Mark Twain

Pikkom

Ernest Hemingway dikur shprehej “E gjithë letërsia moderne amerikane e pati fillesën nga libri ‘Huckleberry Finn’ e Mark Twain. E publikuar për herë të parë në Dhjetor të vitit 1884, “Adventures of Huckleberry Finn,” është konsideruar si një nga shumë novela të mëdha amerikane dhe ishte kryevepra e Mark Twain. Në vijim gjeni 10 fakte […]

thumb image

Si të përgatisni sapunë në kushtet e shtëpisë

Pikkom

Ndonëse virtyti i patërtisë mund të mos jetë ndër më të shtrenjtët, të mësuarit si të përgatisni sapunë ju mundëson të eksploroni aftësitë tuaja krijuese. Ju tërhoqi ideja? Llojet e sapunëve varen nga ingredientët e përdorur në përgatitjen e tyre, por përgjithësisht të gjithë janë të varur nga reaksioni që kanë përbërësit kur kombinohen. Përgjithësisht […]

thumb image

Si të ndërtoni një rutinë më të mirë mëngjesi

Pikkom

Nga Sarah Wilson për www.blog.hellosundaymorning.org Pothuajse çdo mëngjes zgjohem, pi një gotë ujë të vakët. Ndërkohë kontrolloj e-mailet e mia dhe ushtrohem për 30 minuta mesatarisht. Më pas meditoj, bëj një banjë dhe ha mëngjesin. Është momenti më i mirë i ditës sime. Kjo ishte një përmbledhje shumë e shkurtër. Por unë do të flisja me shumë […]

thumb image

Arti i të jetuarit sipas Shopenhauerit

Erjon Uka

Për shumë lexues, librat filozofikë janë të lodhshëm e shpesh herë të pakuptueshëm. Por nëse doni ta nisni me një, “Arti i të jetuarit” nga filozofi gjerman Artur Shopenhauer është zgjedhja ideale. Ai bën pjesë te klasikët e filozofisë dhe i parapriu mendimit të Niçes. Shopenhaueri ishte filozofi pesimist që studioi dëshirat njerëzore, artet dhe […]

thumb image

Si bëhen liderë meshkujt e papërgjegjshëm?

Pikkom

Ekzistojnë tre shpjegime popullore për përfaqësinë shumë të nënvlerësuar të femrave në nivel manaxherial dhe ato janë: (1) nuk janë të afta; (2) nuk janë të interesuara; (3) janë edhe të afta dhe të interesuara por nuk mund të thyejnë barrierat e pasukshme të karrierës të cilat konsistojnë në stereotipe të paragjykuar që frenojnë fuqinë […]