Blogje

Të fundit

thumb image

20 librat më të mirë për të marrë informacione nga të gjitha fushat

Pikkom

Aspironi të jeni një nga ata persona që dinë pak për gjithçka? Ka një mënyrë shumë të lehtë për ta arritur këtë: Lexoni gjithçka! Nuk mund të vazhdoni të lexoni thrillera, antologji apo biografi me të cilat jeni mësuar tashmë. Nëse realisht doni të jeni më të informuar, duhet ta detyroni veten të dilni nga […]

thumb image

10 Fakte mahnitëse për modestin japonez Haruki Murakami

Pikkom

Haruki Murakami është një yll i letërsisë botërore por ka ende shumë detaje që nuk njihen në lidhje me të preferuarin e çmimeve Nobel. Pra kush është Haruki Murakami? Jo më kot, Murakami është unik në stilin e tij. Karriera e tij prej shkrimtari filloi si një tekë dhe u shndërrua në art. Murakami është […]

thumb image

Si ta planifikoni javën në vazhdim që të dielën

Pikkom

Le të kthehemi për një moment pas në kohë dhe të mendojmë për shkollën fillore dhe shkollën e mesme. Pas një fundjave të këndshme të shpenzuar me miqtë, vjen mbrëmja e së dielës kur ju keni ende buzëqeshjen në fytyrë. Papritur vjen mamaja dhe ju thotë: “Shpirt, i bëre gjërat gati për nesër në shkollë?” […]

thumb image

Ja pse gjenerata jonë nuk beson në “të qenurit të sistemuar”

Pikkom

Ne jemi një gjeneratë e çmendur. Madje jemi të vetëdijshëm për këtë fakt. Më të vjetrit na quajë të çmendur dhe më të rinjtë mund të jenë duke i shtuar dozat e çmendurisë. Gjasat janë që çdo gjeneratë që do të vijë do ta quajë veten të çmendur dhe mbase do të jemi ne ata […]

thumb image

Rrëfimi njerëzor i nobelistit Isaac Bashevis Singer

Erjon Uka

Letërsia polake është pak, ose aspak e njohur në Shqipëri. Megjithëse për shumë vite kemi qenë nën të njëjtën anë të Perdes së Hekurt, shumë pak vepra kanë marrë dritën e botimit në shqip. Por kjo nuk mund të ndodhte me Isaac Bashevis Singer, shkrimtarin polak fitues të çmimit Nobel në vitin 1978. Pjesë e […]

thumb image

Varësia Elektronike: Si u shndërruan fëmijët e sotëm në marioneta psikotike!

Pikkom

Meri i dhuroi djalit të saj 6 vjeçar një iPad ndërkohë që ai ndiqte ende klasën e parë. “Mendova, ‘Pse të mos e lejoj të eksplorojë pak?’, ” shprehet ajo gjatë një seance terapie. Shkolla e Jonit kishte filluar t’i përdorte paisjet elektronike edhe pse fëmijët ishin ende parashkollorë. Mësuesi i teknologjisë në shkollën e […]

thumb image

7 strategji për të kontrolluar mendimet tuaja

Pikkom

Është pothuajse e pamundur t’i pushojmë mendjet tona. Ne mendojmë e mendojmë vazhdimisht. Në fakt është një proçes që e kryejmë normalisht dhe do të donim të perqëndroheshim në këtë çështje dhe të mësojmë se si t’i kontrollojmë mendimet normalisht në vend që të ndodhë e kundërta. Çfarë ndodh kur ndodh diçka? Filloni të mendoni […]

thumb image

Një plan i thjeshtë 3-javor për të përmirësuar veten 1% çdo ditë

Pikkom

Ndryshimi, veçanërisht ai pozitiv nuk është një detyrë e lehtë. Ka një numër të madh faktorësh të përfshirë që i përkasin çdo aspekti të jetës. Dave Brailsford, trajner i ekipit profesional të çiklizmit britanik, Team Sky, arsyeton që duke patur parasysh që ka një milion me variabla të vegjël, çdokush mund të bëjë sadopak për […]

thumb image

10 fakte për zemërthyesin gjerman Erich Maria Remarque

Pikkom

Erich Maria Remarque ishte shkrimtar me origjinë gjermane. Ai lindi nën emrin Erich Paul Remarque në 22 Qershor të vitit 1898. Studimet i ka kryer në Kollegjin e Trajnimit të Mësuesve dhe më pas Universitetin e Münster. Librat e tij gëzojnë famë por çfarë dimë në lidhje me jetën e tij? Le të zbulojmë disa fakte! […]

thumb image

7 mënyra për të gjetur lumturinë e brendshme

Pikkom

Lumturia është një nga fjalët më të keqkuptuara të fjalorit e megjithatë e kërkojmë këtë fjalë gjatë gjithë jetës tonë. Vetëm sikur të kisha këtë dhe atë, sikur të njihja partnerin/en ideale, sikur të kisha një shtëpi më të madhe, sikur të kisha një makinë të re apo punën që kam dëshiruar gjithnjë. Yoga antike […]