BUZZ

Të fundit

thumb image

Çfarë do të thotë “Thirrja”e këtij mijëvjeçari dhe pse dëgjohet në pothuajse çdo këngë?

Pikkom

Mund t’ju ketë ndodhur të keni dëgjuar aq shumë për një fenomen, sa keni filluar të mos e vini më re. Por Patrick Metzger, në një shkrim për The Patterning, i kushton vëmendje një shprehje shumë të zakonshme të cilën e quan: “Thirrja e këtij mijëvjeçari”. (the Millennial Whoop). Pra çfarë do të thotë ky […]

thumb image

5 gjuhë të vështira për t’u zotëruar, por të vlefshme

Pikkom

Aftësia për të komunikuar në shumë gjuhë të ndryshme është një cilësi e lakmueshme. E megjithatë nuk është e lehtë për këdo. Të gjithë kemi parë familjarët dhe miqtë tanë të komunikojnë në gjuhë si italisht, spanjisht, gjermanisht, frëngjisht, greqisht e sidomos anglisht. Sipas Gallup, vetëm një në katër amerikanë mund të bisedojë gjatë në […]

thumb image

20 fakte që do t’ju shkatërrojnë ekzistencën

Pikkom

1.Nuk mund të murmuritësh me hundën e mbyllur. Jepi pra, provoje vetë! 2. Në Francë, ende ekzistonte dënimi me vdekje në gijotinë, kur u lançua filmi i parë “Star Wars.” Bëhet fjalë për vitin 1977. 3. Kur u zhduk edhe mamuthi i fundit, Piramidat e mëdha mbushën 1000 vjeç. 4. Kleopatra jetoi më pranë krijimit të iPhone se Piramidat e […]

thumb image

Artistja ktheu një fustan në kristale kripe. Si?!

Pikkom

Për projektin e quajtur Nusja prej Kripe (Salt Bride), artistja izraelite Sigalit Landau, vendosi një fustan të zi në Detin e vdekur. Fustani qendroi atje për dy vite duke filluar nga viti 2014 dhe siç mund të shihni nga fotot rezultati është i mrekullueshëm. Projekti është i përbërë nga tetë pjesë të një serie fotografish […]

thumb image

Nuk kujtoni dot diçka? Pa problem, provoni ta skiconi më parë

Pikkom

Sa herë ju është dashur të vendosni një lajmërim në telefonin tuaj për të blerë diçka, apo për të kryer porositë? Herën tjetër, në vend që të përdorni fjalët, provoni të skiconi çfarë keni nevojë të kujtoni. Sipas një studimi të Jeffrey Wammes dhe të ekipit të tij të Universitetit Waterloo në Kanada, të vizatuarit […]

thumb image

Qytetet shqiptare që do të fundosen nga deti

Agroweb

Durrësit, Lezhës, Vlorës dhe ndonjë cepi tjetër të vogël parajse në bregdetin Adriatik mund të bëheni gati shpirtërisht për t’i thënë lamtumirë. Disa nga plazhet e bukura ku morët diell e u krodhët në det do të shkatërrohen aq sa në disa prej tyre nuk do të gjeni më vend as sa për të shtrirë […]

thumb image

7 Produktet që Rrezikojnë Zhdukjen Prej Klimës

Agroweb

Do ta nisje ditën pa një kafe? Do ta festoje natën e ndërrimit të viteve pa një gotë verë? Nëse jo, duhet të fillosh të mendosh se çfarë mund të bësh për të frenuar ndryshimet klimatike. Kur flasim për ndryshimet klimatike, kur dëgjojmë për ndryshimet klimatike apo edhe kur shkruajmë në AgroWeb për ndryshimet klimatike shumëkush […]

thumb image

Si i thërrasin macet në vende të ndryshme të botës

Pikkom

Nëse keni tentuar të thërrisni një mace në një shtet të huaj për ju, mund të keni vënë re që ato nuk reagojnë gjithnjë. Pse? Për arsye se macet reagojnë ndaj tingujve specifikë. Në angli macet i thërrasin “chh-chh-chh”. Në Izrael, ashtu si dhe në Shqipëri, i thërrasin “ps-ps-ps”. Sa për Indinë, macet preferojnë “meow-meow”. […]

thumb image

Paniku moral në lidhje me përmbajtjet pornografike online

Pikkom

Një nga faktet më surprizuese në lidhje me pornografinë online është ekzistenca e paktë e të dhënave konkrete të mënyrave të  konsumimit. Koleksioni  më i plotë i statistikave u publikua rreth gjashtë vite më parë nga kompania Online MBA, por nuk ka detaje në lidhje me mënyrën se si është mbledhur informacioni. Pretendimet më këmbëngulëse […]

thumb image

Teoria e bletës mbretëreshë

Pikkom

Ekzistojnë dy ide kulturore dominante për sa i përket ndihmës që i japin femrat kolegeve të tyre për të avancuar në punë, dhe të dyja bien në kundërshtim me njëra tjetrën: Femra e drejtë dhe Bleta mbretëreshë. Femra e drejtë është një ideal, një besim që femrat kanë një obligim  moral të veçantë për të […]