BUZZ

Të fundit

thumb image

7 Produktet që Rrezikojnë Zhdukjen Prej Klimës

Agroweb

Do ta nisje ditën pa një kafe? Do ta festoje natën e ndërrimit të viteve pa një gotë verë? Nëse jo, duhet të fillosh të mendosh se çfarë mund të bësh për të frenuar ndryshimet klimatike. Kur flasim për ndryshimet klimatike, kur dëgjojmë për ndryshimet klimatike apo edhe kur shkruajmë në AgroWeb për ndryshimet klimatike shumëkush […]

thumb image

Si i thërrasin macet në vende të ndryshme të botës

Pikkom

Nëse keni tentuar të thërrisni një mace në një shtet të huaj për ju, mund të keni vënë re që ato nuk reagojnë gjithnjë. Pse? Për arsye se macet reagojnë ndaj tingujve specifikë. Në angli macet i thërrasin “chh-chh-chh”. Në Izrael, ashtu si dhe në Shqipëri, i thërrasin “ps-ps-ps”. Sa për Indinë, macet preferojnë “meow-meow”. […]

thumb image

Paniku moral në lidhje me përmbajtjet pornografike online

Pikkom

Një nga faktet më surprizuese në lidhje me pornografinë online është ekzistenca e paktë e të dhënave konkrete të mënyrave të  konsumimit. Koleksioni  më i plotë i statistikave u publikua rreth gjashtë vite më parë nga kompania Online MBA, por nuk ka detaje në lidhje me mënyrën se si është mbledhur informacioni. Pretendimet më këmbëngulëse […]

thumb image

Teoria e bletës mbretëreshë

Pikkom

Ekzistojnë dy ide kulturore dominante për sa i përket ndihmës që i japin femrat kolegeve të tyre për të avancuar në punë, dhe të dyja bien në kundërshtim me njëra tjetrën: Femra e drejtë dhe Bleta mbretëreshë. Femra e drejtë është një ideal, një besim që femrat kanë një obligim  moral të veçantë për të […]

thumb image

23 fjalë të huaja që duhet të fillojmë t’i përdorim

Pikkom

Nëse ka një gjë që shqiptarët të lenë me gojë hapur është gjuha. Ose më saktë gjuhët. Nuk renditemi si populli më llafazan në Evropë, por si populli që flet më shumë gjuhë të huaja. Nëpër rrugët e Tiranës, Shkodrës, Tropojës, Korçës, Gjirokastrës apo Vlorës e ke të vështirë të gjesh të rinj që të […]

thumb image

Pse e kanë parë artistët gjumin si një proçes mahnitës?

Pikkom

Sandro Botticelli, Henri Rousseau, Vincent van Gogh, Francisco de Goya, Giorgione. Përveç të qenurit ndër artistët më kreativë dhe më të njohur në historinë e artit, këta mjeshtra të së shkuarës ndanin një interes të përbashkët: përshkrimin e gjendjes misterioze të gjumit. Meir Kryger është një profesor në Universitetin Mjekësor të Yale dhe ekspert i […]

thumb image

15 mite që keni besuar se janë të vërtetë

Pikkom

Nuk është e dëmshme të marrësh një zog të vogël në duar dhe ta vendosësh në fole. Nuk do të shkaktonte që nëna të mos i pranonte. Zogjtë nuk e kanë të zhvilluar shqisën e nuhatjes dhe nuk mund të kuptojnë nëse një njeri i ka prekur zogjtë e vegjël. Kameleonët nuk e ndryshojnë ngjyrën […]

thumb image

16 Fenomenet më të jashtëzakonshme të natyrës

Pikkom

Ndonjëherë përfshihemi shumë në rutinën e përditshme duke harruar kështu sa e mrekullueshme dhe misterioze është bota që na rrethon. Është e lehtë ta marrësh natyrën për të mirëqenë pavarësisht se sa e pazbuluar është ende. Më poshtë do të gjeni iluzionet optike dhe fenomenet atmosferike më të jashtëzakonshme që natyra mund të ofrojë si […]