Përreth

Të fundit

thumb image

10 mënyra për të parë ëndrra të bukura

Pikkom

Çdo natë, kalojmë mbi 2 orë duke ëndërruar. Por çfarë janë ëndrrat? Përgjigjja është e shkurtër: askush nuk e di. Disa njerëz mendojnë se ëndrrat janë mënyra e trurit për t’ju përgjigjur sinjaleve të mjedisit gjatë fazës REM të gjumit. Të tjerë mendojnë se ëndrrat janë një mënyrë për të rregulluar humorin ose konsoliduar kujtesën. […]

thumb image

Si ta mbani një miqësi kur jeni në faza të ndryshme të jetës

Pikkom

Një gjë që bëhet e qartë kur kalojmë nga të 20-tat te të 30-tat është sa e lehtë është të përfundojmë në një fazë jete shumë të ndryshme nga miqtë tanë. Ka gjëra të vërteta, të mëdha, që mund të na ndajnë nga njëri-tjetri duke përfshirë vendimin ku do të jetojmë, të kryejmë studimet pasuniversitare, […]

thumb image

10 fakte drithëruese për shkrimtarin Stephen King

Pikkom

Disa muaj më parë, Presidenti Obama vendosi një Medalje Kombëtare të Arteve rreth qafës së romancierit Stephen King. “Një nga shkrimtarët më të njohur dhe më të frytshëm të kohës sonë,” tha Presidenti, “Z. King kombinon tregimin e tij të mrekullueshëm me analizën e tij të mprehtë të natyrës njerëzore.” Ditën tjetër, King mori pjesë […]

thumb image

17 fakte epike në lidhje me serialin Games of Thrones

Pikkom

Të gjithë atyre që u ka munguar seksi, gjaku dhe dragonjtë e Games of Thrones, do t’ju duhet të presin edhe një muaj për rikthimin e serialit. Për t’jua mbushur kohën e pritjes ju sjellim 17 fakte për fenomenin më të jashtëzakonshëm të këtyre viteve të fundit. 1. Ka një skenë që nuk është shfaqur. Piloti i […]

thumb image

Franz Kafka, ky Profet nga Praga

Erjon Uka

41 vite pas vdekjes, 82 vite nga lindja, në Pragë shfaqet një njeri truphollak e fytyrëthatim, me rroba të zeza e këmishë të bardhë. Nuk është turist, as emigrant. Është vetë Franz Kafka që rikthehet në qytetin e tij, pas vdekjes që i shoi para kohe vullkanin letrar. “Profeti nga Praga” titullohet romani i Musa […]

thumb image

Fiqtë e Freskët Shqiptarë Arrijnë në Treg

Agroweb

Fiqtë e kanë prejardhjen e lashtë nga Lindja e Mesme, por shtëpia e tyre natyrale gjendet në vendet e Detit Mesdhe dhe me krenari edhe në Shqipëri. Që nga lashtësia, koncepti i qytetërimeve për këtë frut dhe për pemën e tij, ka qenë ai i pemës së kënaqësisë, kjo prej ëmbëlsisë dhe mirësive të fiqve. […]

thumb image

25 këshilla për t’ju ndihmuar të kapërceni periudhat e vështira

Pikkom

Unë mendoj se, për shumicën prej nesh, ka raste në jetë, kur gjithçka ndihet si e tepërt. Mund të ketë disa ditë, javë, muaj, ndoshta edhe vite, kur për arsye të çfarëdoshme vetëm të kalosh ditën, të punosh ose të vendosësh një këmbë para tjetrës, duket shumë e vështirë. Me të vërtetë, vërtet e vështirë. […]

thumb image

Mund të jeni më efektivë në vetëm 6 sekonda

Pikkom

Është me të vërtetë shteruese të jesh një drejtues i lartë. Uleni në mbledhje për orë të tëra dhe çdo vendim që duhet të merrni është i vështirë, pasi të gjitha vendimet e lehta janë marrë nga vartësit tuaj. Në ditët e sotme dihet se mund të jeni një udhëheqës efektiv nëse mund t’i përballoni […]

thumb image

Nëse njerëzit e përulur janë udhëheqës më të mirë, përse zgjedhim liderë narcizë?

Pikkom

Ky kërkim është i qartë: kur ne zgjedhim njerëz të përulur dhe të thjeshtë si liderët tanë, bota përreth bëhet një vend më i mirë. Liderët e përulur përmirësojnë performancën e kompanive në afatgjatë sepse ata krijojnë një mjedis më bashkëpunues. Kanë një këndvështrim të balancuar për vetveten dhe vlerësojnë aftësitë dhe kontributet e të […]

thumb image

Çfarë të bëni kur nuk ju zë gjumi

Pikkom

Disa netë ju duket sikur nuk mund ta pushoni trurin në mënyrë që më në fund t’ju zërë gjumi. Gjasat janë që të jeni duke analizuar ditën që keni kaluar duke parashikuar se si do të shkojë dita që ju pret përpara. Ndodh edhe që t’ju rikthehen kujtimet e diçkaje shumë të vjetër dhe që […]