Përreth

Të fundit

thumb image

Si të jemi Frida Kahlo-t e ardhshme, e thënë nga vetë ajo

Pikkom

Duhet ta pranojmë: Të gjitha dëshirojmë të jemi sadopak si Frida Kahlo. Ajo ishte feministe përpara se të njihej si koncept, ndërthuri artin e saj me elementë kombëtarë Meksikanë me autenticitet të plotë dhe pati një romancë pasionante me Diego Rivera. Autoportretet e saj janë të pakrahasueshme ashtu siç ishin dhe thëniet e saj që […]

thumb image

10 filmat më të mirë të vitit 2015

Pikkom

THE REVENANT Gjinia: Dramë,  Aksion, Aventurë Regjia: Alejandro González Iñárritu Skenari: Alejandro González Iñárritu, Mark L. Smith Di Caprio ofron atë që shumë mirë mund të quhet si roli me sfidues në aspektin fizik, pothuajse aspak aktiv në apsektin komunikues.Frymëzuar nga një histori e vërtetë, THE REVENANT është një eksperiencë kinematografike shumë intensive dhe e gjallë duke […]

thumb image

21 klasikë të filmave sipas Cinema Palettes

Pikkom

Një llogari në Twitter, Cinema Palettes, trajton skena nga filma të ndryshëm klasikë dhe i përkthen ato në paleta prej dhjetë ngjyrash. Edhe pse të bazuara në sekuenca të caktuara, çdo spektër hijesh duket sikur përfaqëson gjendjen e përgjithshme të filmit: zymtësinë, blunë shpirtërore të Harry Potter në The Deathly Hallows(pjesa e dytë), ngjyrat ëndërruese […]

thumb image

23 fjalë të huaja që duhet të fillojmë t’i përdorim

Pikkom

Nëse ka një gjë që shqiptarët të lenë me gojë hapur është gjuha. Ose më saktë gjuhët. Nuk renditemi si populli më llafazan në Evropë, por si populli që flet më shumë gjuhë të huaja. Nëpër rrugët e Tiranës, Shkodrës, Tropojës, Korçës, Gjirokastrës apo Vlorës e ke të vështirë të gjesh të rinj që të […]

thumb image

Pse e kanë parë artistët gjumin si një proçes mahnitës?

Pikkom

Sandro Botticelli, Henri Rousseau, Vincent van Gogh, Francisco de Goya, Giorgione. Përveç të qenurit ndër artistët më kreativë dhe më të njohur në historinë e artit, këta mjeshtra të së shkuarës ndanin një interes të përbashkët: përshkrimin e gjendjes misterioze të gjumit. Meir Kryger është një profesor në Universitetin Mjekësor të Yale dhe ekspert i […]

thumb image

15 mite që keni besuar se janë të vërtetë

Pikkom

Nuk është e dëmshme të marrësh një zog të vogël në duar dhe ta vendosësh në fole. Nuk do të shkaktonte që nëna të mos i pranonte. Zogjtë nuk e kanë të zhvilluar shqisën e nuhatjes dhe nuk mund të kuptojnë nëse një njeri i ka prekur zogjtë e vegjël. Kameleonët nuk e ndryshojnë ngjyrën […]

thumb image

16 Fenomenet më të jashtëzakonshme të natyrës

Pikkom

Ndonjëherë përfshihemi shumë në rutinën e përditshme duke harruar kështu sa e mrekullueshme dhe misterioze është bota që na rrethon. Është e lehtë ta marrësh natyrën për të mirëqenë pavarësisht se sa e pazbuluar është ende. Më poshtë do të gjeni iluzionet optike dhe fenomenet atmosferike më të jashtëzakonshme që natyra mund të ofrojë si […]