Përreth

Të fundit

thumb image

23 fjalë të huaja që duhet të fillojmë t’i përdorim

Pikkom

Nëse ka një gjë që shqiptarët të lenë me gojë hapur është gjuha. Ose më saktë gjuhët. Nuk renditemi si populli më llafazan në Evropë, por si populli që flet më shumë gjuhë të huaja. Nëpër rrugët e Tiranës, Shkodrës, Tropojës, Korçës, Gjirokastrës apo Vlorës e ke të vështirë të gjesh të rinj që të […]

thumb image

Pse e kanë parë artistët gjumin si një proçes mahnitës?

Pikkom

Sandro Botticelli, Henri Rousseau, Vincent van Gogh, Francisco de Goya, Giorgione. Përveç të qenurit ndër artistët më kreativë dhe më të njohur në historinë e artit, këta mjeshtra të së shkuarës ndanin një interes të përbashkët: përshkrimin e gjendjes misterioze të gjumit. Meir Kryger është një profesor në Universitetin Mjekësor të Yale dhe ekspert i […]

thumb image

15 mite që keni besuar se janë të vërtetë

Pikkom

Nuk është e dëmshme të marrësh një zog të vogël në duar dhe ta vendosësh në fole. Nuk do të shkaktonte që nëna të mos i pranonte. Zogjtë nuk e kanë të zhvilluar shqisën e nuhatjes dhe nuk mund të kuptojnë nëse një njeri i ka prekur zogjtë e vegjël. Kameleonët nuk e ndryshojnë ngjyrën […]

thumb image

16 Fenomenet më të jashtëzakonshme të natyrës

Pikkom

Ndonjëherë përfshihemi shumë në rutinën e përditshme duke harruar kështu sa e mrekullueshme dhe misterioze është bota që na rrethon. Është e lehtë ta marrësh natyrën për të mirëqenë pavarësisht se sa e pazbuluar është ende. Më poshtë do të gjeni iluzionet optike dhe fenomenet atmosferike më të jashtëzakonshme që natyra mund të ofrojë si […]